Deze 5 planten maken jouw huis stressvrij en kalmerend

kamerplanten-tegen-stress

Planten zijn de kers op de taart die jouw interieur heet. Een knus huis kan niet zonder een paar mooie planten. Niet zo gek dat iedereen dol is op deze groene vrienden. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het verzorgen van en kijken naar een plant rustgevend werkt en stress vermindert. Dat is natuurlijk precies wat je wil wanneer je na een lange dag eindelijk thuis neerstrijkt! Lees snel verder om te ontdekken welke 5 planten met kop en schouder uitsteken op het lijstje stressvrije planten!

stressvrij-huis

Onderzoek wijst uit dat het zien van planten stress vermindert. Een onderzoek van de VU Universiteit Medisch Center laat zelfs zien dat zelfs het kijken naar een afbeelding van natuur stress kan verminderen. Moeder Natuur stelt ook nooit teleur! Alle planten en natuur zijn dus positief voor jouw stressbeleving. De volgende planten zijn volgens de wetenschap nog nét iets effectiever. Dat heeft vooral te maken met de luchtzuiverende werking of kalmerende geur.

Dit zijn de gezondste planten volgens de wetenschap

Schaf snel de volgende planten als je wil dat jouw huis een oord van rust is!

gezonde-planten-in-huis
  • Aloë Vera

Deze plant ken je waarschijnlijk wel van verschillende beautyproducten, crèmes en gezonde drankjes. Dit is niet voor niks zo, want de werking van de Aloë Vera is super krachtig! Daarnaast zuivert deze plant de lucht in de kamer en geeft de plant ’s nachts ook nog eens zuurstof af. Mooi meegenomen: deze plant is ook geschikt voor iedereen die erom bekend staat dat zijn of haar planten een eenzame en dorstige dood sterven. Deze plant draagt namelijk de bijnaam ‘de onsterfelijke plant’. Dat is nog eens mooi meegenomen!

  • Lavendel

Het zal je niet verbazen dat Lavendel in dit rijtje staat. Deze plant heeft natuurlijk de reputatie van een zeer rustgevende plant. Lavendel wordt dan ook al eeuwen gebruikt om mensen te kalmeren en tegenwoordig zijn er genoeg massageolies, slaap sprays en geurkaarsen te vinden met deze kruidige plant. Wat zegt de wetenschap? Uit onderzoek bij verpleegkundigen in opleiding bleek dat de geur van lavendel in stressvolle situatie kon helpen om hun hartslag te verlagen. Wij steken graag een geurkaarsje aan met de heerlijke, rustgevende geur! Deze plant is bijvoorbeeld een goede aanwinst in jouw slaapkamer of badkamer.

  • Vrouwentong

Deze plant is enorm krachtig! De lange bladeren filteren de lucht van meer dan 107 gifstoffen. Daarnaast zorgt ook deze plant ’s nachts voor zuurstof. Je kan de vrouwentong maar al te graag in huis hebben dus!

Alsof dit niet genoeg is, zegt NASA ook nog eens dat de plant niet alleen voor minder stress zorgt, maar ook voor minder hoofdpijn. Daarnaast zou je in het bijzijn van deze plant meer energie hebben en beter kunnen concentreren. Deze plant zou een goede aanwinst zijn in een at-home-office! Of op de keukentafel, naast het hoekje waar alle belangrijke post wordt geopend en bewaard. Wij zijn verkocht, zal een hoop stress en hoofdpijn schelen!

kalmerende-planten-in-huis
  • Munt

De muntplant is niet alleen heerlijk in gerechten of als thee, de geur vermindert ook nog eens stress! Daarnaast zorgt het ruiken van de plant ook voor meer alertheid. Deze multifunctionele plant is de ideale aanwinst in jouw huis!

  • Jasmijn

Deze mooie plant is een ware eyecatcher in jouw interieur! Dat is al bijna genoeg reden om deze toffe plant aan te schaffen, maar dat is niet het enige! De frisse geur van deze plant werkt daarnaast ook nog kalmerend. Uit onderzoek is gebleken dat deze geur een kooi vol muizen kalmeerde. De geur van de plant zorgde ervoor dat de muizen tevreden in een hoekje kropen. Misschien een goede aanwinst voor in de kinderkamer?

Aanbevolen artikelen