Planten in de slaapkamer

kamerplanten-die-weinig-zorg-nodig-hebben

Je kamer groener maken met planten? Dat is een goede keuze. Je hebt diverse mogelijkheden wat betreft planten en niet alleen kleurt het mooi, het heeft ook enkele voordelen. Je leest hier meer over welke slaapkamer planten ideaal zijn.

Voordelen

Er zijn oneindig veel planten te bedenken welke je in een kamer kunt plaatsen. Planten in de slaapkamer hebben echter wat goede voordelen voor jou:

 • De lucht wordt gezuiverd van diverse slechte stoffen, waardoor je beter kunt ademen
 • Een frisse, lekkere geur
 • Planten zorgen voor een rustgevend gevoel, goed om te ontstressen dus!
 • Door de betere luchtkwaliteit vermindert ook de hoofdpijn
 • De nachtrust wordt positief beïnvloed door de betere lucht, waardoor je overdag meer uitgerust bent en in een betere stemming

Welke planten?

Met een gigantische keuze is het natuurlijk moeilijk te bedenken welke planten geschikt zijn. Hier vind je enkele voorbeelden van erg geschikte slaapkamer planten:

 • Jasmijn
  Een plant met een kenmerkende frisse geur. De plant staat bekend om zijn rustgevende eigenschappen waardoor je heerlijk lunt slapen.
 • Lavendel
  Ook deze naam zal je ongetwijfeld bekend zijn: lavendel. Vaak zie je dat lavendel voor diverse geurtjes in producten wordt gebruikt. Naast een lekkere geur heeft het ook de eigenschap om je makkelijker in slaap te laten vallen en beter te laten slapen.
 • Bamboe planten in de slaapkamerBamboe is een plantensoort die steeds vaker in interieurs wordt verwerkt als stijlvol decor. Als slaapkamer planten heb je ook een goede keuze met bamboe: de lucht wordt gezuiverd waardoor je beter kunt ademhalen en zodoende minder last krijgt van hoesten en hoofdpijn.

Zoals je ziet zijn er dus genoeg redenen om planten in de slaapkamer te nemen. Ze nemen meestal weinig plek in beslag en laten de kamer ook opleven. Wanneer een gezonde lucht belangrijk is, bijvoorbeeld als astmapatiënt, dan zijn planten in de slaapkamer eigenlijk onmisbaar! Laat je inspireren in de tuincentra door het grote aanbod van planten.

Aanbevolen artikelen