Creëer sfeer met lampen!

sfeer-creeeren-met-lampen

Veel mensen proberen hun huis zo sfeervol mogelijk te maken. Dit kan soms nog best lastig zijn. Want hoe zorg je er nu voor dat jouw huis een gezellige sfeer uitstraalt? Mensen proberen dit te bereiken door accessoires te kopen, de muren te verven en met de meubels te schuiven, maar er is een veel makkelijkere oplossing waar bijna niemand aan denkt: licht.

Het belang van licht

Licht in een kamer is enorm belangrijk. Misschien heb je dat zelf wel eens ervaren. Als je ’s ochtends de gordijnen opentrekt, ziet je donkere kamer er ineens een stuk schoner en frisser uit. Wanneer het ’s avonds gaat schemeren, is het veel gezelliger om een film te kijken dan ’s ochtends vroeg. Licht speelt een grote rol in ons biologisch systeem, vandaar dat licht voor ons ook zo belangrijk is voor de bepaling van een sfeer.

Natuurlijk licht

Het mooiste licht blijft natuurlijk daglicht. Dit licht staat voor frisheid en vriendelijkheid. Als je een kamer binnenkomt met enorme ramen waar veel daglicht doorheen schijnt, dan is de kans groot dat je jezelf hier meteen prettig voelt. Veel daglicht is dus een must voor een comfortabele sfeer. Helaas is het niet altijd licht, dus zijn er ook andere lampen waarmee je sfeer kunt creëren.

Dimlicht voor een romantische sfeer

Waar je vroeger een lamp aanzette om überhaupt iets te kunnen zien, kan je nu een hele romantische sfeer creëren met lampen. Neem bijvoorbeeld dimlicht. Als je gezellig ’s avonds een romantische film wilt kijken, dan kan je het licht gemakkelijk dimmen om het veel romantischer te maken. Dit omdat een beetje schemering een mysterieuze sfeer met zich meebrengt, waardoor het meteen een stuk romantischer wordt. Je kunt dit doen door een hoge lamp te plaatsen, maar industriele tafellampen kunnen ook het werk doen.

Vrijstaande lampen

Een vrijstaande lamp kan ook erg bijdragen aan de sfeer. Het zorgt ervoor dat een bepaald gedeelte van een ruimte extra wordt verlicht, denk bijvoorbeeld aan de leeshoek. Op deze manier wordt deze plek van de ruimte letterlijk extra in het licht gezet.

Van praktisch naar esthetisch

Lampen waren vroeger vooral voor praktisch gebruik. Omdat er tegenwoordig zoveel meer keuze is, zijn lampen tegenwoordig nu vooral voor esthetische doeleinden. Mensen willen lampen in huis om een bepaalde sfeer te creëren of omdat ze het mooi vinden. Denk bijvoorbeeld aan industriele tafellampen op tafel.

Aanbevolen artikelen