Top 5 kamerplanten

de-mooiste-kamerplanten-op-een-rijtje

Houd jij ook zo van kamerplanten die weinig zorg nodig hebben? Vind je het daarentegen wel belangrijk om een aantal populaire kamerplanten in huis te hebben? Doe dan je winst met deze top 5 van kamerplanten. De kamerplanten water geven is altijd belangrijk. Dat staat voorop. Verder is het zeker mogelijk om te kiezen voor kamerplanten die weinig zorg nodig hebben.

1. Palmlelie

Houd je van stoere planten, dan is de Yucca echt iets voor jou. Deze kamerplant hoort zeker bij de kamerplanten die weinig zorg nodig hebben. Met zijn stevige bladeren en houten stam kan de palmlelie wel een stootje hebben. Zorg voor een lichte standplaats en geef af en toe wat water. Heb je geen hele groene vingers, dan gaat deze kamerplant je ongetwijfeld toch veel plezier opleveren.

2. Bananenplant

Voortaan hoef jij niet meer naar een tropisch eiland. Je koopt gewoon een bananenplant voor een echt tropisch sfeertje. De bladeren ontrollen zich telkens en dan komen ze net een stukje boven de ouder bladeren. Je hoeft niet bang te zijn dat de kamerplant te groot wordt. Het is voornamelijk van belang om deze plant niet op de tocht te zetten.

kamerplanten-die-weinig-zorg-nodig-hebben

3. Vioolbladplant

Deze kamerplant is te herkennen aan de prachtige vioolvormige bladeren. Zorg ervoor dat de plant het niet te koud heeft, want daar houdt hij niet van. Dit komt mooi uit als jij zelf ook echt een koukleum bent. Jullie worden dan vast en zeker goede vrienden. Gebeurt dit, dan kan hij aardig groeien. Het is geen enkel probleem om hem dan een stukje terug te snoeien.

4. Kentia palm

Zetten we de mooiste kamerplanten op een rijtje, dan noemen we ook de immens populaire palm. Hij is in heel wat woonkamers te vinden. Deze kamerplant vraagt weinig van je als het gaat om de verzorging. Kamerplanten water geven spreekt voor zich. Doe je dat af en toe bij deze palm, dan komt het helemaal goed en zul je er lang plezier van hebben.

5. Cactus

Jij wilt kamerplanten in de zon plaatsen? Je hebt misschien een vensterbank waar een groot gedeelte van de dag de zon op schijnt? Dan kun je niet zomaar alle willekeurige populaire kamerplanten aanschaffen. Wil je kamerplanten in de zon plaatsen, denk dan bijvoorbeeld aan de cactus. Dit is een makkelijke plant die het prima naar zijn zin heeft in het volle licht. Zo heb je de mooiste kamerplanten op een rijtje.

Lees dit artikel voor planten specifiek geschikt voor je slaapkamer

Aanbevolen artikelen