Interieur inspiratie: 7 Tips bij het inrichten van een kleine woning

klein-appartement-inrichten

Bij een kleine woning inrichten is het belangrijk om een goed plan te maken, zodat je het maximale uit de ruimte haalt. Natuurlijk geldt dit ook voor een klein appartement inrichten.

Wij hebben daarom 7 tips voor je op een rij gezet die je hierbij helpen.

Lichte kleuren

Lichte kleuren is een van de interieurtrends van 2020. Lichte kleuren maken je woning optisch ruimer, terwijl donkere kleuren je woning juist kleiner laten lijken. Kies daarom voor lichtere kleuren bij een kleine woning inrichten. Hierbij kan je denken aan lichte muren of aan een licht tapijt bijvoorbeeld.

Bijvoorbeeld gewoon wit. Wil je de woning wat vrolijker of warmer maken? Ga dan bijvoorbeeld voor lichte pastelkleuren of een mooie beigetint.

klein-appartement-inrichten

Multifuctionele meubels

Bij een klein huis telt elke centimeter en bij een klein appartement inrichten al helemaal. Maak daarom gebruik van multifuctionele meubels. Daarbij kan je denken aan een bedbank of een krukje wat je ook als bijzettafel kan gebruiken. Ook meubels met opbergruimte erin zijn erg handig.

Gebruik ronde vormen

In de meeste woningen is alles vierkant en rechthoekig. Door ronde vormen te gebruiken in je kleine woning kun je de ruimtes al snel een leuk speels effect geven. Daarnaast geven ronde vormen ook een authentieke touch aan je interieur.

ronde-vormen-interieur

Maak er geen poppenhuisje van

Veel mensen zijn bij een klein huis bang om grote meubels te gebruiken. Ze zijn geneigd om veel kleine meubels neer te zetten. Maar dit geeft een rommelig effect. Wees daarom niet bang om grote meubels te gebruiken.

Benut de hoogte

Vaak denken we dat we geen ruimte meer in huis, terwijl er in de hoogte nog een heleboel ruimte over is om te benutten. Maak hier dus slim gebruik van. Hoe? Bijvoorbeeld door voor een hoge kast te kiezen in plaats van een brede kast. Of door kastjes of wandplanken op te hangen. Bijvoorbeeld boven je tv of bank.

Nog meer licht

Naast lichte kleuren is het ook belangrijk om zoveel mogelijk licht je huis binnen te laten. Ga daarom voor raambekleding die veel licht doorlaat. Of helemaal geen raambekleding bij ramen waar je toch geen inkijk hebt.

Zorg er ook voor dat er zo min mogelijk voor het raam staat zowel binnen als buiten. Denk bijvoorbeeld aan grote decoratie in de vensterbank of beplanting buiten.

Horizontale of verticale lijnen

Verticale meubels nemen minder ruimte. Ze nemen door hun smalheid niet de hele muur in maar toch heb je bij verticale meubels veel bergruimte.

Aanbevolen artikelen