Interieur inspiratie: haal de natuur je badkamer in!

badkamerplanten

Een groen en fris interieur is een zegen voor je gemoed. Groen geeft rust, ontspanning en gewoon een lekker ontspannen gevoel. Veel mensen halen daarom groen in huis, met name door fraaie kamerplanten te kopen. Maar wist je dat de urban jungle niet alleen populair is voor woonkamers, maar groen in de badkamer ook trendy is? Er zijn tal van mogelijkheden om natuurelementen in je badkamer te gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van planten in je badkamer. Maar naast badkamerplanten kopen, kun je ook op andere manieren zorgen voor extra groen in de badkamer. Gebruik onze tips en adviezen en voeg op allerlei manieren ontspannen natuurelementen in je badkamer toe!

Gebruik deze specifieke badkamerplanten

Niet alle planten zijn geschikt om in de badkamer te gebruiken. Deze ruimte is namelijk relatief vochtig, dus moet je een weloverwogen keuze maken voor passende badkamerplanten. Planten die goed bruikbaar zijn in deze vochtige omgeving, zijn bijvoorbeeld vetplanten en tropische planten. Deze kunnen goed tegen de natte omgeving. Ook kun je kiezen voor hangplanten. Om een paar goede planten te noemen voor de badkamer: de sierasperge is geschikt, de aloë vera of de kangoeroevaren, terwijl ook de graslelie en de Calathea Rufibarba prima opties om als planten in je badkamer te zetten of hangen!

planten-in-je-badkamer

Geschikte accessoires voor een natuurlijk ingerichte badruimte


Naast planten kun je extra groen in de badkamer brengen door natuurlijke materialen te gebruiken. Een fraaie rotan mand, een stoer houten krukje of een spiegel met een houten omranding zorgen voor een groen en natuurlijke atmosfeer. Kies voor een fraaie vloer of wandtegels van natuursteen om de sfeer extra natuurlijk en groen te maken. Door dit soort natuurelementen in je badkamer aan te brengen, voelt het net alsof je midden in de natuur bent en voel je je sneller ontspannen en relaxed.

Passende kleuren kiezen en combineren

Qua kleuren kun je natuurlijk van groen gebruikmaken, maar dat is niet per se nodig als je al enkele groene planten in je badkamer hebt geplaatst. Overdaad schaadt, dus kies voor subtiele andere kleuren die goed met groen te combineren zijn. Wit en lichtgrijs zijn voor tegels en badkamermeubilair altijd veilige keuzes en stralen rust uit. Verder kun je een natuurlijke en ontspannen sfeer creëren door gebruik te maken van led verlichting. Door gebruik te maken van smart home verlichting is het mogelijk om de kleur aan te passen naar je smaak. De ene keer kies je dan voor lichtgeel, terwijl een andere keer romantische rode verlichting mooi kan zijn.

Aanbevolen artikelen