Voor iedereen zonder groene vingers: planten in een vaas

plant in vaas

Een beetje groen in huis geeft sfeer en soms zelfs wat extra zuurstof. Heb je geen groene vingers en overlijdt daardoor al het groen onder jouw zorg? Dan zijn planten in een vaas de uitkomst voor jou! Je hebt er geen omkijken naar, maar het voegt toch een beetje groen toe aan je interieur. Wij vertellen je hoe je deze planten in huis haalt!

Sterven jouw planten altijd omdat je vergeet om ze water te geven? Als dit het geval is, ben je misschien terughoudend om groen in huis te halen. Toch is het ook voor jou mogelijk om planten in huis te hebben, namelijk planten die leven in een vaas met water! 

Deze planten gaan lekker op een vaas met water 

De meeste planten leven in aarde en moeten regelmatig voorzien worden van een slokje water. Er zijn ook planten die geen aarde nodig hebben en kunnen leven in water. Dit noemen we hydroponie. Denk aan (kamer)planten als begonia, monstera, pannenkoekplant, philodendron, klimop, avocadoplant en anthurium. Ook kruiden, zoals basilicum, rozemarijn en salie, gaan erg goed op water. Zo hoef je nooit meer bang te zijn om jouw planten te veel of te weinig water te geven, maar daarnaast ziet het er ook nog eens tof uit in je interieur. 

planten in vaas

Zo verzorg je planten in een vaas

Planten in een vaas hebben maar weinig verzorging nodig. Je hoeft de planten natuurlijk geen water te geven en hebt ook geen extra zorg over de aarde of herpotten. Dat betekent niet dat je niks hoeft te doen om deze planten te verzorgen. Het is namelijk wel belangrijk om het water elke maand te verversen. Ook is het belangrijk om in de gaten te houden of de wortels nog onder water staan, anders is het namelijk belangrijk om extra water toe te voegen. Het beste kun je bronwater of regenwater gebruiken, maar kraanwater met een beetje plantenvoeding voldoet ook. Verder zorgt de plant helemaal voor zichzelf en kan je met een gerust hart twee weken op vakantie zonder bang te zijn om terug te keren naar laaghangende planten!

Klinken planten in water als muziek in je oren of ga je toch ouderwets voor een plant in aarde?

Aanbevolen artikelen