Je badkamer verbouwing financieren doe je zo!

verbouwen badkamer

Een huis kopen is tegenwoordig niet zo makkelijk. Je moet bijvoorbeeld al aardig wat spaargeld hebben als je een hypotheek wil afsluiten, maar het moeilijkste is eigenlijk de krapheid op de huizenmarkt. Tegenwoordig worden bijna alle huizen boven de vraagprijs verkocht en een bouwkundig rapport kun je eigenlijk niet meer aanvragen, omdat in de tussentijd iemand anders het pand al koopt. Daarom zien we dan ook dat steeds meer mensen ervoor kiezen om te gaan verbouwen in plaats van verhuizen. Vooral de badkamer wordt veel verbouwd. Maar hoe kun je die verbouwing van badkamer financieren? Lees verder voor het antwoord.

Een badkamer verbouwen kan duur zijn

Bij een verbouwing aan de badkamer komt een hoop kijken. Er moeten allerlei materialen aangeschaft worden, zoals stenen, isolatiemateriaal, ramen, kozijnen, etc. Als de verbouwing dan klaar is, dan moet die verbeterde badkamer,ook nog ingericht worden. Je moet dan op zoek naar een vloer, naar kranen en raamdecoratie, misschien moet de afwerking zelfs wel door een professional gedaan worden, wat behoorlijk veel extra kosten met zich meebrengt. 

Geld lenen hoeft niet spannend te zijn als je dit weloverwogen doet

Geld lenen blijft natuurlijk een grote stap en het is best spannend om een lening aan te gaan die je uiteindelijk ook weer moet afbetalen. Een lening zorgt er echter voor dat je ‘extra’ geld hebt voor je verbouwing en dat je niet jaren hoeft te sparen hiervoor. Als je je goed laat informeren en je financiële situatie realistisch bekijkt, hoeft een lening echter niet zo spannend te zijn. Uiteraard moet je er wel voor zorgen dat je de maandelijkse aflossingen kunt betalen, zonder dat je onder druk komt te staan. Daarnaast is de rente op dit moment erg gunstig en is een lening relatief gezien stukken goedkoper dan 10 jaar geleden.

Huidige hypotheek verhogen

Een manier om een dergelijke verbouwing aan de badkamer te financieren is door de overwaarde van je huis op te nemen en je huidige hypotheek te verhogen. Je profiteert dan van de enorm lage hypotheekrente die we op dit moment hebben. Door de hoge huizenprijs hebben huizenbezitters meer ruimte om op deze manier een verbouwing te financieren. Bij het verhogen van de hypotheek moet je wel rekening houden met de financieringskosten, die gelukkig wel in de hypotheek kunnen worden opgenomen. Een verbouwing financieren met de hypotheek is echter alleen interessant wanneer het bedrag minimaal 25.000 euro bedraagt.

Aanbevolen artikelen