Nooit meer koude voeten ervaren met een goede vloerverwarming

vloerverwarming

Na het plezier van vloerverwarming te hebben ervaren na de aanleg van de nieuwe badkamer een paar jaar geleden, hebben jij en je vrouw het er steeds vaker over om dit concept ook in de rest van de woning toe te passen. Nooit langer koude voeten hebben in de woon- of badkamer is een doel geworden waar jullie beetje bij beetje steeds meer naartoe leven. 

Het besluit om de woonkamer een nieuwe aanblik te geven was al wat eerder genomen, maar over de precieze details waren jullie het tot nu toe nog niet eens geworden. Maar nadat een aantal vrienden bij de renovatie van hun huis besloten om de verwarming te vernieuwen en vloerverwarming installeerden, zijn jullie het er beiden wel over eens geworden dat dat een aspect is wat jullie sowieso graag willen installeren. 

Er zijn heel veel redenen om te kiezen voor een complete vloerverwarming

Naast het comfort van altijd warme voetjes zijn er ook nog andere voordelen die de reden om een vloerverwarming te installeren steeds aantrekkelijker maken. Zo zijn de stookkosten van een vloerverwarming aanzienlijk minder dan die van een normale radiator verwarming. Dit komt omdat de temperatuur van het water bij een goede vloerverwarming een stuk minder hoog is dan die van een radiator verwarming. De stookkosten zullen zodoende een stuk lager uitvallen. Bovendien is vloerverwarming een van de meest duurzame wijze van verwarming. 

Er zijn tegenwoordig heel veel mogelijkheden om een complete vloerverwarming zelf te installeren. Het is bijna voor iedere vloer mogelijk om er vloerverwarming aan te brengen. Het is natuurlijk belangrijk om te kijken naar de ondergrond van de woning. Is je huidige vloer bijvoorbeeld van hout of liggen er tegels? Is er isolatie in de vloer aangebracht waar rekening mee moet worden gehouden? Ook het aantal vierkante meters waar je vloerverwarming wilt aanleggen kan doorslaggevend zijn voor het beste systeem. 

Als je een beetje handig bent kun je een nieuw systeem gewoon online bestellen. Maar als je toch vragen hebt over wat voor jou het beste systeem zou zijn, dan zijn er gelukkig gekwalificeerde experts die je de helpende hand kunnen bieden.

Aanbevolen artikelen