Hoe creëer je meer opbergruimte in je woonkamer?

vintage woonkamer

In je huis kun je nooit genoeg opbergruimte hebben. Denk hierbij aan genoeg ruimte op zolder, in je badkamer, slaapkamer of keuken. Bij de inrichting van deze ruimtes denken mensen vaak goed na over genoeg opbergruimte. Maar de woonkamer wordt hier meestal vergeten en ligt de focus met name op mooie en comfortabele meubelen die perfect passen bij je interieurstijl. Hieronder geven we wat extra handvatten om meer opbergruimte te creëren in je woonkamer zodat ook je woonkamer opgeruimd en geordend blijft.

Tv-meubel: praktisch én stijlvol

Een tv-meubel kan natuurlijk niet ontbreken in je woonkamer. Tv-meubels creëren een extra sfeer in je interieur, zijn stijlvol, maar vooral ook erg praktisch voor het opbergen van spullen. Waar berg je anders je audioapparatuur, afstandsbediening op spelcomputer op? Als je op zoek gaat naar een tv-meubel kijk dan ook vooral naar de praktische kant van het meubel. Hoeveel vakken heeft het meubel? Wat zijn de afmetingen van de vakken? En wat voor spullen kan ik daarin kwijt? Wil je je spullen graag uit het zicht hebben? Kies dan voor dichte vakken. 

Dressoir of wandkast

Heb je voldoende ruimte en een grote wand in je woonkamer? Ga dan voor een mooi dressoir of wandkast. Een dressoir of wandkast heeft vaak veel opbergvakken en zijn daarnaast ook heel stijlvol. Er zijn dressoirs en wandkasten in vele soorten, maten en materialen. Deze kasten zijn ook perfect te combineren met andere meubelen en kun je mooi decoreren met verschillende woonaccessoires. 

Salontafels met lades of een plank

Ook salontafels kunnen bijdragen aan extra opbergruimte in je woonkamer. Zo heb je salontafels met lades en planken om extra spullen kwijt te kunnen. Zo kun je bijvoorbeeld je onderzetters, afstandsbediening of tijdschriften netjes opbergen. Als je een salontafel hebt met een extra plank. Kies dan voor een stijlvolle opbergmand waar je gemakkelijk je spullen uit kunt pakken als je ze nodig hebt.

Aanbevolen artikelen