De vele voordelen van een PVC vloer

pvc-vloer

Een PVC tegel is esthetisch, veelzijdig en nog veel meer. In dit artikel geven we je de belangrijkste argumenten om met dit fascinerende materiaal te leven!

De pvc tegel is esthetisch

Of het nu gaat om beton- of natuursteenlook: met de nieuwste pvc tegels ziet je huis er aantrekkelijk en hoogwaardig uit, gewoonweg mooi. Bovendien zul je nauwelijks onderscheid kunnen maken tussen je pvc vloer en muurtegels, mahoniehout… Ze hebben dezelfde natuurlijke schoonheid van klassieke tegelvloeren. Heldere fijne lijnen, aantrekkelijke legpatronen of harmonieuze en evenwichtige oppervlakken brengen een unieke esthetische aantrekkingskracht met zich mee.

De pvc tegel is veelzijdig

De pvc tegel past in elke kamer en geeft overal een goede indruk. Ze hoeven er niet altijd uit te zien als echte tegels. Sommige ontwerpen imiteren bijvoorbeeld een klassiek tapijt. Maar je hebt steeds alle voordelen van een pvc tegel zoals onderhoudsvriendelijkheid, duurzaamheid en robuustheid.

Hygiënisch en gezond

Op een pvc tegel hebben huisstofmijten geen kans. De kamerlucht blijft schoon. Allergiepatiënten kunnen opgelucht ademhalen. Wat is er veiliger dan een vloerbedekking die altijd netjes kan gehouden worden. Vraag wel aan je leverancier met welke producten je de vloer het beste reinigt. Water is meestal voldoende voor de basisverzorging van uw tegels. Hardnekkig vuil kan het beste snel en op een milieuvriendelijke manier worden verwijderd met geschikte producten. Bovendien hoef je je nooit zorgen te maken over vlekken of verkleuringen van je tegels. Door de dichtheid van het oppervlak kunnen er geen stoffen tussen kieren of voegen. Alle vuil blijft aan de oppervlakte en dringt niet in de tegels.

PVC-tegels zijn duurzaam

Goed gelegd, zullen de tegels jarenlang meegaan. Zelfs op de officiële technische lijsten van de levensduur van gevelbekledingen staat dat ze een levensduur van minstens twintig jaar hebben. In de praktijk komt het echter vaak voor dat in oudere huizen de tegelbekleding nog volledig intact is. De huidige tegel modellen zijn nog veerkrachtiger en harder dan de modellen uit het verleden. Zo kun je je verheugen op vele aangename uren met je nieuwe vloertegels!

De tegels zijn slijtvast en stil

PVC-tegels zijn praktisch niet aan slijtage onderhevig en zijn daarom geschikt om veel mensen te ontvangen, om op te spelen, te dansen…. Met de juiste isolatie zijn ze geluidsabsorberend. Hun weerstand en draagkracht komt in de buurt van de moderne keramische vloeren.

Aanbevolen artikelen