Geef je woonkamer een make-over met deze vijf tips

woonkamer-interieur

Ben je veel thuis en komen de muren op je af? Dn is het tijd voor een make-over. Met deze vijf tips die helemaal niet duur zijn geef je je huis een snelle make-over. Doe inspiratie op en ga aan de slag! 

1. Verven

Wanneer je een nieuwe kleur op de muur aanbrengt zorgt dat voor een totaal nieuwe look van je interieur. Tenminste als je echt voor iets anders gaat. Waak wel voor eenheid, want harmonie is belangrijk. Overigens hoef je niet perse een muur te verven. Je kan er eveneens voor kiezen om een aantal meubels in een nieuwe kleur te verven. Probeer het eens bij je eetkamerstoelen. Schuren en verven geeft een geheel ander effect. 

2. Opruimen

Het is een heel eenvoudige tip, maar kijk eens goed naar alles wat je in je woonkamer hebt te staan. Ruim goed op, een uitpuilende papiermand is geen gezicht. Dat geldt ook voor rondslingerde spullen, hang jassen aan de kapstok en berg je spiral tas en Fanny pack op. En al die accessoires? Kan er niet iets weg? Opruimen is gratis en je creëert een stuk meer rust in je woning. 

3. Ruimte opnieuw indelen

Een andere mogelijkheid is om een nieuwe opstelling te kiezen. Wil je echt iets nieuws dan is dat de beste optie. Hoe doe je dat? Zet bijvoorbeeld je bank aan de andere kant van de woonkamer. Zet je tafel ergens anders neer of verschuif stoelen. Het is verbazingwekkend dat zoiets simpels een heel verschil kan maken. 

4. Planten kopen 

Door groen toe te voegen aan je woonkamer blaas je de woonkamer nieuw leven in. Heb je al planten? Check hoe ze erbij staan, want af en toe moet je ze vervangen en kiezen voor frissere exemplaren. Heb je geen ruimte voor grote tropische planten? Dan kies je iets kleins. Anno 2020 is niet alleen een heuptasje helemaal hip, ook hangplanten zijn in. Heb je geen groene vingers? Geen zorgen er zijn legio plantjes die niet intensief verzorgd hoeven te worden. 

5. Nieuwe foto’s of schilderijen

Zit je al jaren tegen hetzelfde schilderij of fotolijstje aan te kijken? Vervang deze dan eens, want het zorgt meteen voor een heel andere sfeer. Kies meteen voor een systeem waarbij je schilderijen of fotolijstjes zonder te hoeven boren ophangt. Op deze manier kan je heel snel voor iets anders kiezen.  

Aanbevolen artikelen