Grootmoeders tips om je gootsteen te ontstoppen

tips-om-je-gootsteen-te-ontstoppen

Een huis onderhouden gaat niet altijd over rozen. Er zijn zoveel hoekjes en plekjes die jouw zorg nodig hebben, dat je soms niet weet waar je moet beginnen. En hoe je het aan moet pakken. In de winkel zijn talloze bestrijdingsmiddelen te vinden met een flink prijskaartje. Zo beloven wonderen, maar de beste middelen zijn juist te vinden in je eigen keukenkastjes. 

tips-om-de-goodsteen-te-ontstoppen

Het is nooit verkeerd om wijsheid te vergaren van de generaties voor ons. Zij hebben de meeste dingen ten slotte al een keer moeten meemaken. Zo weten onze oma’s ook de beste trucjes om van hardnekkig vuil of vervelende ongemakken in huis af te komen. Heb je bijvoorbeeld last van een verstopte gootsteen? Bah! Het water staat hoog in de wasbak en het stinkt enorm. Probeer eens deze middelen die je gewoon in jouw eigen keuken kan vinden. Op aanraden van oma natuurlijk! 

Bakpoeder & Schoonmaakazijn 

De gouden tip is de combinatie van bakpoeder en azijn. Strooi een zakje bakpoeder leeg in de gootsteen en spoel dit weg met een fles azijn. Het gaat flink borrelen, wat betekent dat je afvoer goed gereinigd wordt! Daarbij komen wel allerlei nare stoffen vrij, dus zorg dat je niet boven de wasbak gaat hangen tijdens dit proces. Laat de middelen hun werk doen en kom na een tijdje weer terug om de leiding door te spoelen met een liter kokend heet water. Hier kunnen zelfs de duurste ontstoppingsmiddelen niet tegenop!

grootmoders-tips-goodsteen-schoonmaken

Bestrooi met soda

Ook soda is een grondig bestrijdingsmiddel tegen verstopte leidingen. Strooi een hand vol in het putje en spoel weg met een liter kokendheet water. Gegarandeerd succes!

Een goedkope fles cola

Voor de minder hardnekkige gevallen wil een fles cola al heel veel goeds doen. Giet een hele fles langzaam door het putje. Laat het een tijdje zitten en spoel het na met koud water. Doe het eens in de zoveel tijd en jouw gootsteen blijft goed doorlopen!

Recycle je koffieprut!

Ben je gewend om na je dagelijkse kop(pen) koffie de overgebleven koffieprut gewoon in de vuilnisbak te gooien? Eeuwig zonde, want de inhoud van jouw filterzakje kan een verstopte leiding voorkomen! Gooi de koffieprut in het putje en spoel het weg met een liter kokendheet water. Doe dit elke maand een keer en jouw gootsteen blijft fris. Echt een aanrader, want voorkomen is ten slotte beter dan genezen!

koffieprut-hergebruiken

Aanbevolen artikelen