Welk espresso apparaat kies jij?

espresso machine

Wat is de juiste keuze voor een espressoapparaat?

De meeste huishoudens kunnen niet zonder dit zwarte goud op de vroege ochtend. We hebben het dan over koffie natuurlijk. Maar er is meer dan enkel koffie, je hebt vele soorten waarop je jouw favoriete koffie bereid. Maar wil je echte koffie met een goede volle smaak, dan neem je een espresso! Hier vind je meer tips voor het ideale espresso apparaat voor in de keuken.

Welke machine?

Voor een goede espresso heb je een apparaat nodig wat de juiste druk gebruikt met de juiste hoeveelheid bonen om de perfecte smaak te creëren. Er is een ruime keuze in de soorten koffiemachines, welk espresso keukenapparaat gebruik jij het liefst? Je kunt namelijk met veel machines naast espresso’s ook cappuccino’s of latte macchiato’s maken vanuit het menu. Of zijn er in het huishouden meerdere mensen die graag hun eigen smaakprofiel willen opstellen? Ook dat kan bij veel merken. Zo hoef je niet constant sterkes en temperaturen aan te passen.

Smart

Ga je voor een simpel espresso keukenapparaat? Of toch voor een variant met smartfunctie? Want je kunt bij sommige espresso machines gewoon koffie zetten vanaf de bank met een app op je telefoon of tablet!

Cups of bonen?

Met het diverse aanbod kan je kiezen tussen koffiebonen of cups waarvan je machine gebruik maakt. Het voordeel van een apparaat met cups is dat deze ook in compactere vorm te koop zijn. Nadeel is de hogere prijs van de cups ten opzichte van een pak bonen. Bij een espressobonen koffiezetapparaat is het aanbod in de soorten bonen groot. De sterkte van de aroma’s wordt meestal aangegeven met een getal op de verpakkingen. Door diverse sterktes en merken te proberen weet je al snel wat jouw voorkeur heeft. Een espressobonen koffiezetapparaat is vooral geschikt voor de mensen die vaak koffie drinken.

Onderhoud

Wat je keuze voor een espresso apparaat voor in de keuken ook is, hou rekening met het onderhoud. Deze apparaten hebben regelmatig ontkalking nodig; Sommige merken hebben een extra hulpmiddel om kalk te verwijderen om de leidingen van het apparaat in goede conditie te houden. Volg altijd de gebruiksaanwijzing, zo behoud je de volle smaak van een espresso.

Aanbevolen artikelen