Gouden tips om je vaatwasser te reinigen

vaatwasser-schoonmaken

Velen onder ons kunnen zich het leven zonder vaatwasser niet meer voorstellen. In de meeste keukens wordt de vaatwasser tegenwoordig bijna dagelijks gebruikt en we vinden het dan ook volkomen normaal dat onze vaat steeds weer glanzend uit de machine komt! Wat we dikwijls vergeten, is dat de vaatwasser net zoals eender welke andere huishoudmachine, ook regelmatig gereinigd dient te worden opdat we kunnen blijven profiteren van zijn optimale werking.

Wanneer is het tijd om je vaatwasser schoon te maken?

Je vaat komt opeens niet meer schoon uit de machine maar met nog harde etensresten op je servies? Dan is het de hoogste tijd om uw vaatwasser schoon te maken!

tips-om-vaatwasser-schoon-te-maken

Tips om vaatwasser schoon te maken

1) Gebruik citroen: giet simpelweg enkele druppeltjes citroensap over je vuile vaat en zet de vaatwasser aan.
2) Gebruik schoonmaakazijn: giet een flinke hoeveelheid azijn over de bodem van je vaatwasser en laat de azijn je vaatwasser schoonmaken tijdens een hete wasbeurt.
3) Combineer citroen en schoonmaakazijn: met wat schoonmaakazijn op de bodem en enkele plakjes citroen over het bestekmandje heen, kan je je vaatwasser schoonmaken op een erg grondige manier. Vergeet niet de machine laten draaien op het meest intensieve programma!
4) Reinig de filter van je vaatwasser regelmatig: etensresten in de filter vinden hun weg naar alle hoeken van je vaatwasmachine en laten bovendien erg onaangename geurtjes achter. Dit kan voorkomen worden door de filter regelmatig uit je machine te halen en deze af te wassen met een ordinair afwasmiddel.
5) Onderhoud de rubbers van je vaatwasser: ook de geurtjes van achtergebleven etensresten tussen de rubbers van je vaatwasser kunnen erg storend zijn! Veeg de rubbers op regelmatige basis af met een natte keukendoek om dit te voorkomen.

Hiermee hebben de belangrijkste tips om vaatwasser schoon te maken voor jou op een rijtje gezet. Kies voor de tips die jou het meeste aanspreken om zo te blijven genieten van een optimale werking van jouw vaatwasser!

Aanbevolen artikelen