Een badkamer en suite, dat wil toch iedereen

badkamer-en-suite

Qua inrichting van het interieur zijn er de afgelopen decennia diverse nieuwe varianten en trends bijgekomen. Met name op het gebied van het combineren van badkamer en suite zijn er interessante mogelijkheden. Zo kiezen steeds meer mensen ervoor om een badkamer in de slaapkamer te bouwen en zo optimale luxe te creëren. Maar wat zijn precies de voordelen van een badkamer in slaapkamer inbouwen? En welke mogelijkheden heb je als je een badkamer en suite wilt combineren? Hier bespraken we wat er komt kijken bij een renovatie van de badkamer, nu kijken we naar de badkamer en suite.

Voordelen van een badkamer en suite

Het ontspannen luxe levensgevoel dat een badkamer in een slaapkamer oproept, is eigenlijk wel het grootste pluspunt van de combinatie suite en slaapkamer. Kies je voor een badkamer en suite, dan combineer je het aangename met het nuttige, zeker als het een jacuzzi is! Kom je uit bed, dan kun je direct een duik in bad nemen. Je hoeft niet meer richting de badkamer te gaan en blijft lekker op temperatuur! Heerlijk toch? Naast dit voordeel, het grote comfort, heeft de combinatie badkamer en suite nog een ander groot voordeel. Je bespaart er namelijk een hoop ruimte mee. Een aparte badkamer is niet meer nodig als je badkuip of jacuzzi zich in de slaapkamer bevindt. Dat is nog eens efficiënt omgaan met ruimte, toch?!

badkamer-in-de-slaapkamer

Zorg voor een goed afzuigsysteem

Wanneer je vastomlijnde plannen hebt om een badkamer in de slaapkamer in te bouwen, of dit te laten doen, moet je het nodige regelen. Het belangrijkste aandachtspunt is om te zorgen dat er in de slaapkamer een goed afzuigsysteem komt. Bij het vullen van het bad of de jacuzzi met warm water komt er natuurlijk een hoop vocht in de lucht. Daarom is het belangrijk dat de vochtige lucht efficiënt uit de slaapkamer-badkamer kan worden. Ontbreekt zo’n systeem, dan is de kans groot dat er in de slaapkamer vochtplekken en schimmelplekken ontstaan, met alle nare gevolgen van dien.

Een stevige vloer is belangrijk

Naast een goed ventilatiesysteem is het bij een badkamer in slaapkamer belangrijk dat de ondervloer sterk en stabiel genoeg is. Zeker als je een grote jacuzzi op de badkamer neerzet, krijgt de vloer qua gewicht een stuk extra te verduren. Wat minimaal nodig is, is om de vloer waar het bad, een douchecabine of de jacuzzi op staat te betegelen of van een strakke gietvloer te voorzien. Zo voorkom je dat er vocht in de vloer kan trekken. Daarbij kun je een tegelvloer of gietvloer goed schoonhouden, wat natuurlijk belangrijk is om de slaapkamer- cq. badkamer suite zuiver en fris te houden.

badkamer-en-suite

Als je kinderen hebt…

Realiseer je goed dat, als jij en je partner een of meer kinderen hebben, de combinatie van een badkamer en suite kan betekenen dat je samen minder privacy hebt. Worden je kinderen pubers, dan staan ze in de ochtend al vroeg in badkamer in de slaapkamer om zich te baden of te douchen. Dat betekent dat jij en je partner een stukje privacy moeten opgeven. Wanneer je een grote woning hebt en voldoende budget, is deze situatie op te lossen door een extra (kleine) doucheruimte te bouwen. Zodat je kinderen zich in de ochtend in deze ruimte kunnen douchen, voordat ze naar school of naar hun werk gaan. Zo houden jij en je partner zelf nog een beetje privacy over, wat natuurlijk wel zo prettig is!

Aanbevolen artikelen