Tips om een kleine slaapkamer in te richten

rustige slaapkamer

Het inrichten van een kleine slaapkamer is niet het makkelijkste klusje! Door een aantal slimme tips kun je de kamer slim inrichten en de ruimte zo effectief mogelijk gebruiken. Wij helpen je een handje!

Alle ruimte verzamelen!

Wanneer de ruimte in de slaapkamer beperkt is, is het van belang dat je de beschikbare ruimte slim gaat gebruiken. Waar de grootste winst te behalen is? Onder je bed! Daar is ontzettend veel loze ruimte waar je slim gebruik van kunt maken. Schaf strakke ladeblokken aan en sla oude boeken, tijdschriften en overbodige accessoires op zonder dat je er last van hebt!

Slimme kleuren gebruiken

Het gebruik van de juiste kleuren is essentieel bij het inrichten van een kleine slaapkamer. Door het gebruik van lichte kleuren als zachtblauw of –roze laat je de ruimte groter lijken dan dat hij daadwerkelijk is. Vermijd dus donkere kleuren als bordeauxrood of donkeroranje en kies voor zachte pastelkleuren! Als je maar een kleine ruimte tot je beschikking hebt, kun je hem beter groot laten lijken toch?!

Werk de hoogte in

Eerder gaven we als tip om alle ruimte effectief te gebruiken. Kijk verder dan je neus, of eh, lichaam lang is. Door in de hoogte te werken met een hoogslaper of een kasten rondom je deur maak je optimaal gebruik van de beschikbare ruimte.

Lichtinval

Hoe meer natuurlijk lichtinval hoe beter! Klinkt natuurlijk vreemd in een slaapkamer maar natuurlijk lichtinval laat de ruimte een stuk ruimer ogen. Hoe krijg je overdag voldoende lichtinval en ’s nachts het tegenovergestelde? Verduisterende gordijnen zijn de oplossing! Deze zijn er in allerlei soorten in maten. Je kunt natuurlijk voor de all-time slaapkamer-favourite gaan: goedkope rolgordijnen maar wat ons betreft zijn plisse gordijnen de ideale combinatie tussen lichtinval en privacy. Heb je een dakraam? Dan is het dakraam rolgordijn de oplossing!

Aanbevolen artikelen