Waarom veel mensen kiezen voor een boomstamtafel in huis

boomstamtafel

Een van de meest populaire soort tafels van het moment is ongetwijfeld de zogenaamde boomstamtafel. Niet zo gek, want dit soort tafels hebben een mooie, natuurlijk uitstraling en de nerven en noesten vertellen een verhaal. Dit sluit dan ook helemaal aan bij de tijd waarin we leven: producten worden op grote schaal geproduceerd, maar mensen willen juist iets unieks. En met, bijvoorbeeld, een eikenhouten boomstamtafel haal je zoiets in huis. Geen enkele boomstamtafel is namelijk hetzelfde, waardoor je altijd een unieke tafel in huis hebt staan.

Tropisch hardhout

We zien dat veel boomstamtafels, zoals ook veel andere meubels, gemaakt zijn van tropisch hardhout. Dit soort hout kent veel voordelen. Zo heeft het tropisch hardhout een erg mooie uitstraling, veel mooier dan bij zacht hout bijvoorbeeld. Dit komt omdat hardhout er complexer en meer geleefd uitziet. Dit zorgt er dan weer voor dat elke stam die wordt gebruikt een verhaal vertelt.

Eyecatcher

Hierdoor haal je met een boomstamtafel een echte eyecatcher in huis, die ook nog eens voor een natuurlijke uitstraling zorgt. Dit verklaart ook de populariteit op het moment: natuurlijk elementen zijn erg belangrijk in het hedendaagse interieur.

Beter voor het milieu dan een kunststof tafel

Wist je dat een boomstamtafel niet alleen over een zeer mooie uitstraling beschikt, maar ook nog eens super goed voor het milieu is? Met de keuze voor hout, kies jij voor een duurzame optie in huis. Tegenwoordig worden veel meubels van kunststof gemaakt, het nadeel hiervan is dat deze over een zeer milieu onvriendelijk productieproces beschikken. Het productieproces van hout kost echter weinig energie, hierdoor is de uitstoot van CO2 een stuk minder.

Het onderhoud van een boomstamtafel

Een houten tafel heeft regelmatig onderhoud nodig om mooi te blijven, zoals elk meubel van hout. Gelukkig hoeft tropisch hardhout minder vaak behandelt te worden dan andere soorten hout, omdat het het zeer sterk is. Bij hout is het vooral belangrijk om zorgen dat het niet vochtig wordt. Als je bijvoorbeeld een glas water om stoot of je kind laat zijn beker ranja op de tafel vallen, dan kan dit slecht zijn voor de houten tafel. In deze gevallen is het belangrijk dat de tafel direct droog wordt gemaakt. Hiermee voorkom je dat het vocht tijd heeft om in te trekken en daardoor schade te berokkenen.

Heb je vlekken op tafel ontdekt en krijg je deze er met geen mogelijkheid meer uit? Dan kun je eventueel proberen om deze vlek eruit te schuren.. Let op: schuur altijd met de houtdraad mee voor het beste resultaat!

Aanbevolen artikelen