Overstappen op duurzaam gas en licht is nu gemakkelijker dan ooit

duurzaam-gas-en-licht

Klimaatverandering is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het politieke debat. Ook in jouw dagelijkse leven ben je er daar steeds meer bij stil gaan staan. En nu je binnenkort gaat verhuizen naar een andere woning heb je daar bij de inrichting en de nodige aanpassingen dan ook heel bewust over nagedacht. Je wilt heel bewust een steentje bijdragen er zeker van zijn dat je een stuk duurzamer gaat leven

In je nieuwe woning heb je er daarom zoveel mogelijk rekening mee gehouden om deze zo duurzaam mogelijk te maken. Je hebt er tijdens de verbouwing bijvoorbeeld al op gelet om de zolder goed te isoleren om daarmee warmteverlies zoveel mogelijk tegen te gaan. Hetzelfde geldt voor de vloeren in je woning. Met een degelijke isolatie voorkom je ook hier dat er onnodig energie verloren gaat en je energieverbruik onnodig hoger is dan strikt noodzakelijk. 

Je hebt meerdere maatregelen genomen om zo duurzaam mogelijk te leven

Ook heb je alle ramen in je nieuwe huis laten vervangen door dubbel glas. Op deze manier treedt ook hier minder energieverbruik op en kun je de energierekening behoorlijk laten dalen. Bij het installeren van de verlichting heb je zoveel mogelijk gekozen voor zuinige LED lampen. En door verdere aanpassingen zoals zuinige douchekoppen in de badkamers, energiezuinige apparatuur en het opvangen van regenwater, hoop je zoveel mogelijk bij te kunnen dragen aan een duurzaam gebruik van alle hulpbronnen.

Het kiezen voor een leverancier van groene energie is daarom natuurlijk ook een voor de hand liggende keuze. Het gebruik van fossiele brandstoffen is een van de voornaamste factoren van klimaatverandering en het kunnen overstappen op een groene energieleverancier voor je gas en licht is daarom dan ook een must. Als je ergens een verantwoordelijke keuze dient te maken, is het wel bij het kiezen van de juiste energieleverancier!

Een leverancier van groene energie is onontbeerlijk

Groene energieleveranciers werken samen met verschillende projecten die zijn opgezet door projectontwikkelaars, zonnecollectieven en coöperaties, daardoor kan  een duurzame opwekking en voorziening van elektriciteit worden gegarandeerd. Door middel van het vakkundig gebruik van zonnepanelen en stroomopwekking door middel van windenergie, ben je er verzekerd van dat jouw stroomvoorziening op een 100% duurzame wijze is geproduceerd. 

Maar ook de productie van biogas, door middel van bacteriën die afvalresten, mest en andere reststromen omzetten in biogas, kan op volledige duurzame wijze geschiedt worden. Er wordt tijdens de productie van biogas wel CO2 geproduceerd, maar deze heeft geen invloed op het broeikaseffect en de productie wordt door de aanplant van bossen uiteindelijk CO2 neutraal. Let dus bij het kiezen van een nieuwe energieleverancier niet alleen op hoe de elektriciteit wordt opgewekt, maar ook waar het gas vandaan komt en hoe deze wordt geproduceerd.

Aanbevolen artikelen