Slaapkamer schimmel: Oorzaak, gevolg en oplossing

Een plek in huis die ten alle tijden moet zijn voorzien van de nodige hygiëne is de slaapkamer. Een onwenselijk verschijnsel in de slaapkamer is dan ook schimmel. Toch kan het iedereen gebeuren, u hoeft niet bang te zijn dat u vies bent of niet goed schoonmaakt. Schimmels ontstaan vaak zonder dat u het doorheeft en als u het doorheeft is het vaak al te laat. Om de schimmels aan te kunnen pakken is het belangrijk om te weten waar de oorzaak ligt. Alleen op die manier kan de juiste aanpak voor de behandeling van de schimmels worden bepaald. In dit artikel brengen we u wat meer bij over de oorzaak van schimmels, de mogelijke gevolgen van schimmels en hoe u deze schimmels kunt voorkomen. 

Oorzaak slaapkamer schimmel

Buiten de badkamer en de kelder is de slaapkamer een van de vochtigste plekken in huis. Omdat we zoveel tijd doorbrengen in de slaapkamer wordt er ook veel adem gehaald en getranspireerd. Wanneer de slaapkamer vervolgens niet (goed genoeg) wordt geventileerd ontstaat het ideale klimaat voor het ontstaan van schimmels. Buiten slechte ventilatie kan een lekkage de oorzaak zijn van de schimmels in uw slaapkamer. Bij een lekkage gaan de schimmels vaak gepaard met (mogelijk) zichtbare vochtvlekken op de muur of op het plafond. 

Gevolg slaapkamer schimmel

Een gemiddeld mens brengt gemiddeld minimaal 8 uur per dag door in de slaapkamer. Omdat we zoveel tijd doorbrengen in de slaapkamer kan een slecht leefklimaat grote gevolgen hebben voor uw gezondheid. Zo hebben veel mensen die vaak te maken hebben met schimmels last van klachten als benauwdheid, keelpijn en een verstopte neus. De één is gevoeliger voor het ontstaan van deze klachten dan de ander. Gevoelig of niet, schimmels hebben in ieder geval geen positieve invloed op de gezondheid en daarom is de aanpak van de schimmels zo belangrijk. 

Slaapkamer schimmel verwijderen

Slaapkamer schimmel verwijderen is van groot belang en om dit te doen zijn er verschillende opties. U kunt er uiteraard voor kiezen de schimmel zelf te verwijderen. Dit kunt u doen op veel verschillende manier. Twee populaire opties zijn bijvoorbeeld de wondermiddelen soda en bleek. Door deze middelen te verdunnen met water kunt u de schimmels verwijderen. Een andere, naar onze mening betere, oplossing is het professioneel aanpakken van de schimmels door een gespecialiseerd reinigingsbedrijf in te huren. Lavos Reiniging BV is een goed voorbeeld van zo’n bedrijf. Lavos Reiniging BV onderzoekt de oorzaak van de schimmels en bepaalt aan de hand van deze oorzaak een passende oplossing. 

Aanbevolen artikelen