Hier moet je op letten bij het inrichten van je slaapkamer

industriele-slaapkamer-inrichting

De slaapkamer industrieel inrichten is al enkele jaren een populaire manier om de slaapkamer te moderniseren en praktisch in te richten. De industriële stijl is zowel geschikt om een kleine slaapkamer inrichten te gaan, als voor een grote slaapkamer inrichten. Het voordeel van een industrieel slaapkamerinterieur is daarbij het feit dat deze stijl jarenlang bruikbaar is. Feitelijk betekent industrieel namelijk niet alleen ‘modern’, maar ook ’tijdloos’. Gebruik onderstaande tips en moderne slaapkamer ideeën en binnen no time kun je jouw slaapkamer industrieel inrichten.

1. Een kleine slaapkamer inrichten in industriële stijl

Een van de beste manieren om op industriële en stijlvolle wijze een kleine slaapkamer inrichten te gaan, is door te kiezen voor een klein bed met een industrieel design. Leg deze op een strakke vloer (ook die kun je nieuwe leggen) met een moderne kleur als grijs laminaat of een lichtbruin tegeltapijt. Industriële bedden zijn er in overvloed en kenmerken zich door een minimalistisch, strak design. Meestal zijn industriële bedden gemaakt van metaal of hout.

2. Welke slaapkamermeubels kun je het beste uitkiezen?

Een andere aanrader onder de moderne slaapkamer ideeën is gebruikmaken van moderne, strak ontworpen industriële slaapkamermeubels. Er is qua meubilair voor slaapkamers keuze genoeg, dus oriënteer je goed!

industriele-slaapkamer-inrichting

3. De beste kleuren die een slaapkamer een echte industriële look geven

Wil je een slaapkamer industrieel inrichten, dan kun je het beste moderne kleuren gebruiken. Goed opties zijn het schilderen van muren en plafond in een lichtblauwe, roze, grijze of gele kleur. Naast verven kun je ook voor behangsoorten in deze kleuren kiezen, al dan niet voorzien van eigentijdse motieven en patronen. Met een stoere muursticker maak je jouw slaapkamermuren helemaal af!

4. Vergeet de lamp(en) niet!

Een slaapkamer restylen op basis van moderne slaapkamer ideeën, kan niet zonder ook aandacht te besteden aan de verlichting. Besteed daarom bij het kleine of grote slaapkamer inrichten voor goede led verlichting die alle hoeken van de kamer meepakt. Het beste is kiezen voor een grote plafondlamp of een fraaie industriële hanglamp. Dit type lampen kun je als hoofdverlichting gebruiken. Daarnaast is een lampje boven het bed, een nachtkastlampje en/of een bureaulamp in industriële uitvoering nodig. Met dit lamptype kun je de slaapkamer ook praktisch beter gebruiken om een keer wat te lezen, werken of (al dan niet met je partner) te ontspannen. Want slaapkamers zijn natuurlijk niet alleen bedoeld voor de nachtelijke slaap, maar ook om lekker te kunnen uitrusten en genieten!

Aanbevolen artikelen