Dit zijn dé woontrends van 2020!

dé-woontrends-van-2020

We zijn nu halverwege het jaar een hebben een goede blik kunnen werpen op de woontrends van 2020. Het is een jaar met meer kleur, meer vorm en trends uit de jaren 20! Lees gauw verder om up to date te blijven in jouw interieur. Wij vertellen je namelijk alles over de belangrijkste ins en outs van dit moment!

Voor sommige woontrends is het anno 2020 einde verhaal. Bijvoorbeeld voor de grijze interieurs en de volledige witte keukens. Maar wat is juist wél hip in 2020?

1. Kleurrijke interieurs met ton sur ton

Kleurrijke interieurs maakten het afgelopen jaar al hun comeback en dit zetten we in 2020 lekker voort. Hier komt nog een trend bij, namelijk ton sur ton. Dit betekent tint op tint. Het is ontzettend hip om verschillende tinten van één kleur te combineren in dezelfde ruimte. Hoe meer kleur, hoe beter!

https://www.instagram.com/p/CDLa7osI8E_/

2. Volle en ronde vormen

In 2020 kiezen we steeds vaker voor meubels met volle en ronde vormen. We doen bijvoorbeeld onze rechthoekige of vierkanten eettafel de deur uit en maken plaats voor een ronde variant. Dit geeft veel meer gezelligheid, bijvoorbeeld tijdens een etentje met vrienden! Evelien is co-founder en hoofdcurator van Whoppah en zegt hierover: “We stappen af van de rechte lijnen die we al jaren gewend zijn. Ronde eettafels, volle zachte banken en grote ronde lampen zoals de Melt hanglamp van Tom Dixon nemen toe in populariteit.” Dit is een trend waar wij graag in meegaan! 

https://www.instagram.com/p/B3Ziogdgr5d/?utm_source=ig_web_copy_link

3. 2020 goes 1920 met Art Deco

Ken je Art Deco nog? Natuurlijk, want deze interieurtrend uit de jaren 20 maakt weer een sterke comeback! Deze stijl is te herkennen aan gedurfde geometrische vormen, veel patronen en rijke materialen. Deze interieurstijl kent veel invloeden van mode en kunst en vindt haar oorsprong in Frankrijk. Where else? Het staat dan ook bekend als luxe en glamureus en anno 2020 is het weer helemaal hip!

https://www.instagram.com/p/B2H4SiFI2YV/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Aanbevolen artikelen