De beste kleuren voor je slaapkamer op een rijtje

beste-kleuren-voor-een-slaapkamer

Als je de slaapkamer verven gaat, kun je natuurlijk wel wat inspiratie gebruiken. Want qua kleuren valt er zoveel te kiezen, dat veel mensen het lastig vinden om de beste kleuren voor een slaapkamer te selecteren. Natuurlijk ga je niet voor een kleur die snel uit de mode is, maar voor de lange termijn. Met onderstaande slaapkamer ideeën op het gebied van kleurgebruik helpen we je om jouw slaapkamer trendy te verven. Zodat je er met frisse kleuren weer een tijd tegenaan kunt!

Een lichte teint blauw zorgt voor ontspanning en sereniteit

Een van de beste kleuren voor een slaapkamer is een lichte variant blauw. Omdat de slaapkamer bij uitstek een plek is waar je je relaxed wilt voelen en moet kunnen uitrusten, is blauw een ideale kleur. Uit onderzoek blijkt dat de kleur blauw rustig maakt en dat is natuurlijk ideaal in een feng shui slaapkamer. Sereniteit, kalmte, relaxed worden: de kleur blauw draagt bij aan dit gevoel en helpt je een goede nachtrust te maken!

Rood creëer warmte en intimiteit

Een andere geschikte kleur voor een feng shui slaapkamer is rood. De slaapkamer rood verven is een van de meer gewaagde slaapkamer ideeën, maar heeft wel een gaaf effect. Of je nu kiest voor een donkere of een lichtere variant rood: deze kleur creëert direct een romantische en warme sfeer. Zeker als je een partner hebt, zorgt rood voor de nodige extra intimiteit. Kies echter niet voor een te felle kleurvariant, want dan kan rood te drukkend en dwingend overkomen.

Groen oogt natuurlijk en rustig

Een andere toepasselijke kleur die je voor het slaapkamer verven kunt gebruiken, is de kleur groen. Groen behoort tot de beste kleuren voor een slaapkamer als je een rustige ruimte wilt creëren, die een natuurlijke en vriendelijke uitstraling heeft. Hierbij maakt het uiteraard wel verschil of je kiest voor een lichte groenvariant of voor de kleur donkergroen. Donkergroen slaapt gemakkelijker, omdat de kamer dan donkerder is. Een idee is, als je van kleurcontrasten houdt, om in de kamer groen af te wisselen met wit. Ten slotte kun je nog planten in de slaapkamer zetten. Niet alleen zorgt dit voor een meer natuurlijke atmosfeer, ook wordt de lucht er frisser en gezonder van.

Geel voor vrolijkheid en sfeer

Het is misschien niet de eerste kleur die in je gedachten komt als je nadenkt over slaapkamer ideeën op het gebied van kleuren. Maar de slaapkamer verven in de kleur geel is mooier dan je denkt. Lichtgele tinten brengen rust en kalmte, terwijl okergeel en donkere geeltinten voor vrolijkheid en warmte zorgen. Geel kun je in de slaapkamer perfect combineren met andere kleuren, zoals blauw, wit, maar ook met rood.

Aanbevolen artikelen