Moderniseer je huis door het veelzijdige gebruik van beton cire

beton-cire

Na jaren plannen is het dan eindelijk zover. Jullie gaan beginnen met de bouw van jullie nieuwe huis. Nadat jullie een paar jaar geleden een mooi stukje grond hadden  gekocht aan de rand van een rustig plattelandsdorp, zijn jullie druk aan het dromen geslagen en hebben jullie beetje bij beetje jullie plannen op papier kunnen zetten. 

Samen met de architect hebben jullie alle details doorgenomen en staat het gros nu eindelijk op papier. Het belooft wat te gaan worden. Twee verdiepingen met een mooi rieten dak er boven op. Op de onderverdieping komen de keuken, de woonkamer, de eetkamer, een riant kantoor en een aangebouwde garage. En op de bovenverdieping komen maar liefst 3 slaapkamers en twee badkamers, waarbij twee van de kamers bovendien voorzien zijn van een groot balkon. 

Jullie willen in je nieuwe woning een goede balans vinden tussen oud en nieuw. Naast een aantal klassieke aspecten zoals bijvoorbeeld het rieten dak en de antieke houten bielzen aan het plafond,  willen jullie het interieur vrij minimalistisch en industrieel houden. Daarom had je je vrouw voorgesteld om veel gebruik te maken van de toepassingen die beton cire te bieden heeft. 

Beton Cire is in principe stucwerk met een moderne betonlook

Het kostte in het begin nog wel even wat moeite om je vrouw te overtuigen. Zij zag het niet zo zitten om op zoveel plaatsen gebruik te maken van beton. Dat leek haar juist erg kil en fabriekshal achtig. Ze had het idee dat jullie in een modern stationsgebouw zouden komen te wonen door het gebruik van beton. Maar gelukkig kon je haar al snel uitleggen dat beton cire er toch heel anders uitziet dan je reguliere trottoirband

De mogelijkheden die je hebt met Beton Cire zijn namelijk eindeloos. Het is principe stucwerk met een betonlook. Je kunt dit op allerlei soorten manieren gebruiken. Zo kun je je vloeren van dit materiaal maken. Er zijn tegenwoordig meerdere kleuren leverbaar, zodat je ook hiermee kunt spelen als je stilstaat bij de toekomstige inrichting van je huis. Daarnaast is het materiaal ook nog eens 100% waterdicht, hetgeen onderhoud toch bijzonder makkelijk maakt. Geen vlekken die niet te verwijderen zijn als er een keer een glas wijn op de grond valt, want met een snelle haal van de vaatdoek is het binnen een handomdraai weer schoon. 

De waterbestendigheid maakt het de ideale partner in badkamer en keuken

Naast vloeren is beton cire ook in bijvoorbeeld de badkamer een bijzonder handig materiaal om mee te werken. Vanwege de waterbestendigheid van het beton cire is het de ideale partner voor bijvoorbeeld de muren van de douche en ook hier is het toepassen voor de aanleg van de vloer geen overbodige luxe. Geen voegen van tegels die er in de loop der tijd slecht uit gaan zien of plaatsen die met het verloop van de tijd vocht kunnen opnemen en schimmel kunnen veroorzaken.

Er zijn daarnaast ook nog andere toepassingen die je vrouw van te voren niet had kunnen bedenken. Ook meubilair valt uit te rusten met beton cire. Zo geeft een keukenblad van beton cire je keuken een hele moderne look. Maar ook kun je bijvoorbeeld een bar maken. Als bijkomend voordeel is er het makkelijk schoon maken en de duurzaamheid van het materiaal, waarmee je jezelf ervan garandeert dat je keuken en perfect uit blijft zien gedurende een hele lange tijd. 

Gelukkig weet je je vrouw na de nodige uitleg te overtuigen. Ze is zelfs hartstikke enthousiast geworden en bedenkt allerlei manieren om straks creatief aan de slag te gaan met Beton Cire!

Aanbevolen artikelen