Creëer een knusse paassfeer in huis

interieurtips-voor-pasen-2

Pasen is voor de mensen net zo belangrijk geworden als de kerst. De omzetten in de supermarkten liegen er niet om. Maar cliché ligt hierin op de loer. Terwijl met kerst de eettafel groen, wit en rood is, is diezelfde tafel geel met wit tijdens Pasen. Dat moet toch creatiever kunnen? Pasen is toch het feest van het nieuwe begin? Het vieren van het naderende zomerseizoen?

Een paastak

De bekendste paasversiering in Nederland is wel de paastak. Deze tak, vaak van een kronkelhazelaar of een kronkelhazelaar geknipt, wordt uitbundig versierd met toepasselijke versieringen zoals kunststof eitjes en kuikens. Alhoewel paastakken versierd en al in winkels te vinden zijn, kun je ook prima je paastak zelf maken. Hoe doe je dit? Wanneer je een kronkelwilg of een kronkelhazelaar in de tuin hebt staan, hoef je niet meer te doen dan een geschikte tak uitkiezen, deze afknippen en hem versieren. Mocht je nou niet zo’n boom of überhaupt geen tuin hebben, dan kun je alsnog een paastak in de winkel kopen. Vervolgens ga je bezig met het leukste deel van het maken van een paastak: het versieren. Koop simpele, lichte versieringen in de winkel of maak ze zelf van papier, takjes of kurk. Laat je kinderen gerust meehelpen met het versieren van de paastak, dit is een karwei waar het hele gezin aan mee kan helpen.

Paasdecoratie interieur

Wanneer je aan pasen denkt, zullen de helder gekleurde eieren waarschijnlijk snel in je opkomen. Evenals de hazen en kippen zijn eieren een kenmerk van pasen. Wees daarom ook niet bang om deze dieren te gebruiken om pasen in huis te brengen. Schaf kleine knuffelkuikentjes aan of versier een van de ramen met tekeningen van eieren om zo de paassfeer te creëren. Beschilder zelf en/of met kinderen eieren, al dan niet van kunststof, en voeg ze toe aan bloemstukken, manden en andere accessoires in je huis om het interieur zo eenvoudig een paassfeer te geven.

Breng de lente in je huis

Pasen is een typisch lentefeest. Het nieuwe leven, gebracht door de vruchtbare haas, wordt gevierd en dat mag je in huis laten zien. Andere interieurtips voor pasen zijn dan ook om de lente(bloemen) en paasdecoratie interieur in je huis te brengen. Plaats ze op tafel en geeft je eettafel een nieuwe look. Schaf lentebloemen zoals narcissen en blauwe druiven aan om je huis op te fleuren. Maak een mooi boeket van bijvoorbeeld tulpen en zet ze op de keukentafel. De keuze aan lentebloemen is groot, dus wees niet bang om naar de winkel te gaan en je interieur op te fleuren met deze prachtige lentebloemen. Zo breng je niet alleen een paassfeer, maar ook meer leven in je huis.

Aanbevolen artikelen