Op zoek naar een nieuwe eetkamerbank? Dit zijn de mogelijkheden!

eetbanken

Waar het in Zuid Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland heel gewoon is om een eetkamerbank te hebben staan, ontdekken wij dit item nu eigenlijk pas. Eetkamerbanken beginnen steeds meer hun weg naar onze eetkamers te vinden. Dat is natuurlijk ook erg logisch aangezien een eetkamerbank niet alleen mooi staat en een aanwinst voor je interieur is maar ook nog eens heel veel praktische voordelen biedt. Ben jij op zoek naar een nieuwe eetkamerbank? Dan zijn dit de mogelijkheden!

Waarom een eetkamerbank?

Misschien ben je nog nooit een eetkamerbank tegengekomen of heb je er nog nooit zo over nagedacht waarom je dit meubel aan zou schaffen. De meeste mensen denken namelijk bij een eettafel aan mooie eetkamerstoelen. Eigenlijk zoals we het al jaren hebben. Een eetkamerbank is echter bezig aan een opmars en is langzaam maar zeker onze eetkamers aan het veroveren. Het is namelijk een veelzijdig interieurstuk en draagt niet alleen bij aan een praktische indeling maar creëert ook een stukje extra sfeer. Een eettafel bank is eindeloos te combineren met bijvoorbeeld toffe eetkamerstoelen of je kunt aan de andere kant van de tafel nóg een eetkamerbank zetten voor een strak geheel. 

De voordelen van eetkamerbanken

Misschien ben je nog niet helemaal overtuigd van het nut van eetkamerbanken. We zetten daarom de voordelen even voor je op een rijtje:

  • Meer ruimte in huis

Een eetkamerbank zorgt ervoor dat je aan één kant van de tafel minder ruimte nodig hebt. De eetkamer ziet er hierdoor niet alleen groter en ruimtelijker uit dit is ook daadwerkelijk zo. Ideaal natuurlijk als je wat kleiner behuisd bent. Als je dan ook nog eens besluit om de eetkamerbank tegen de muur te plaatsen creëer je natuurlijk de ideale situatie. Waar je namelijk met eetkamerstoelen ongeveer een meter nodig hebt om aan en van de tafel af te schuiven, heb je daar met een eetkamerbank veel minder last van. Eetkamerbanken plaats je namelijk op zo’n 60 centimeter van de tafel. Zo kun je gemakkelijk plaats nemen en goed bij de tafel komen. 

  • Heerlijk zitcomfort

Eetkamerbanken hebben als groot voordeel dat ze veel zachter en dus een stuk prettiger zitten dat de doorsnee eetkamerstoelen. Hierdoor kun je lekker lang tafelen met vrienden of familie en zelfs erop werken of spelletjes spelen met de kids. 

  • Veel plaats

Voor grote gezinnen met kleine kinderen zijn eetkamerbanken ideaal. Vaak is het lastig om iedereen comfortabel aan tafel te krijgen maar met een eetkamerbank is dat verleden tijd. Hier kun je namelijk al gauw 3 á 4 kinderen op kwijt. Zie dat maar eens met losse stoelen voor elkaar te krijgen.  

Eetkamerbanken in alle soorten en maten

Eetkamerbanken zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Met een eetbank van Löwik zit je altijd goed. Of je nu op zoek bent naar een eetkamerbank mét rugleuning of juist zonder, eetkamerbanken in een houten, leren of stoffen uitvoering, in deze woonwinkel vind je het allemaal. Je kunt de collectie natuurlijk online bekijken maar om er zeker van te zijn dat je de juiste eetkamerbank besteld, is het aan te raden om langs te komen in de showroom om diverse typen banken uit te proberen. Zo kun je niet alleen nóg meer inspiratie opdoen maar je krijgt ook meteen een deskundig interieuradvies. 

Aanbevolen artikelen