Wat een betonplex plaat is, waarvoor het gebruikt wordt en wat de voordelen hiervan zijn

betonplex-plaat

Een betonplex plaat is een vrij bekend fenomeen uit de bouwwereld. Lang niet iedereen, veel particulieren zeker niet, weet echter wat dit exact voor plaatmateriaal is en waarvoor betonplexplaten gebruikt worden. Wat zijn dit voor soort bouwplaten, waarvoor worden deze platen gebruikt en welke pluspunten en minpunten hebben ze allemaal?

Wat wordt er verstaan onder betonplex en waarvoor wordt het gebruikt?

Betonplex platen zijn een speciale soort multiplex, die bestaan uit sterk materiaal dat voorzien is van een epoxylaag. De laag is opgebouwd uit twee lagen kunsthars. Hierdoor ontstaat een plaat met een glad oppervlakte, waar beton zich niet aan kan hechten. Om deze reen wordt de betonplex plaat veel toegepast om betonnen vloeren en constructies mee te bekisten. In de bouwindustrie onderscheidt men twee hoofdtypen betonplex plaat. De eerste is de multiplex-variant. Daarnaast zijn er betonplexplaten die gemaakt zijn van spaanplaat.

De pluspunten en minpunten van dit materiaal

De pluspunten van betonplex platen zijn legio, wat ook verklaart waarom deze platensoort zo geliefd is. Ten eerste zijn de platen robuust en ijzersterk en daardoor nauwelijks kapot te krijgen. Dit maakt de platen tot geschikt materiaal om wanden, daken en bouwconstructies mee af te werken. Voordelig is in de tweede plaats dat het oppervlakte van de platen lekker glas is. Dit maakt het onderhouden en schoonhouden van betonplex platen meer dan eenvoudig. Belangrijk is natuurlijk ook, als deerde, het nut van deze platen bij het storten van beton.Doordat de platen niet hechten aan beton, kunnen ze na het beton storten zonder problemen weer verwijderd worden. Verder is een fijn aspect van betonplex de diverse afwerklagen die mogelijk zijn. Qua coating zijn er uiteenlopende opties en is er voor elk wat wils. Ten slotte is betonplex als materiaalsoort in diverse maten en diktes te koop. Een betonplex plaat is dan ook ideaal om te gebruiken voor de afwerking van jouw wanden of het maken van specifieke betonconstructies!

Meer weten? Bekijk nu alle mogelijkheden van betonplexplaten

Wil je meer informatie over het nut en gebruik van betonplex-toepassingen? Vraag dan een offerte op bij een expert die garant staat voor kwaliteit en scherpe, marktconforme prijzen. Laat je verrassen door de veelzijdigheid en toepassingen van betonplex en bestel jouw platen in de juiste maat online!

Aanbevolen artikelen