5 Originele manieren om je eettafel een nieuwe look te geven

eettafel-een-andere-kleur-geven

Je kent het wel, soms kun je ineens zin hebben om je interieur te veranderen. Maar heel ingrijpend hoeft dat meestal niet. Een kleine aanpassing geeft vaak al een groots effect. Heb je weleens overwogen om je huidige tafel een compleet nieuwe look te geven? Dat is wel zo duurzaam en bovendien heel fijn voor je portemonnee. Hieronder volgen 5 tips en daarna kun jij je eettafel pimpen.

Tafelkleed

Gebruik een tafelkleed. Vandaag de dag zie je veel houten tafels waarbij het blad lekker doorleefd is. Dit geeft een stoere look, maar het kan zijn dat jij hierop uitgekeken bent. Een heel eenvoudige optie is om er een tafelkleed overheen te leggen. Vroeger was dit heel gebruikelijk. Er was een tafelkleed voor de sier en een tafelkleed om aan te eten. Je vindt op internet veel inspiratie, want er bestaan zoveel mooie stoffen.

Nieuw tafelblad

Creëer een nieuw blad. Het klinkt misschien wat vreemd, maar je zou een plaat van een ander materiaal op het huidige blad kunnen schroeven. Bijvoorbeeld glas of metaal op een houten blad. Of je bevestigt een ander soort hout op de huidige soort. Als dit niet mogelijk is, kun je ook overwegen om alleen een ander tafelblad te kopen en de huidige poten te gebruiken.

eettafel-pimpen

Ander onderstel

Deze tip lijkt op de bovenstaande. Koop geen nieuw blad, maar bevestig nieuwe poten. Zo kun je een houten eettafel een metalen onderstel geven. De landelijke uitstraling verandert zo in een industriële look.

Eettafel een andere kleur geven

Wat een grote verandering teweeg brengt, is een eettafel een andere kleur geven. Er bestaan veel verschillende soorten verf die geschikt zijn. In de bouwmarkt kun je voorbeelden meenemen om thuis te bekijken. Ook een idee is om alleen een deel van de tafel te verven.

Opknapbeurt

Je kunt ook je eettafel pimpen door hem enkel op te knappen. Zorg eerst dat de tafel schoon is en schuur de vieze plekken een beetje op. Daarna kun je hem in de olie of de was zetten. Wie weet ben je na deze actie al compleet tevreden.


Wat je ook gaat doen, je zult zien dat een opgeknapte eettafel een enorme boost aan je interieur geeft!

Aanbevolen artikelen