Zo woon en leef je lekker

lekker wonen en leven

Lekker wonen en leven doe je met deze tips

Wil jij lekker wonen en leven in je eigen huis? Wij hebben opgezocht hoe je van jouw huis een thuis maakt waar je echt fijn kunt ontspannen. Zo vonden wij bijvoorbeeld mooie wc inspiratie. Ben jij benieuwd hoe je van jouw huis een fijne plek maakt? Lees dan snel verder voor meer informatie en ga meteen met onze tips aan de slag.

Ga voor een stijlvolle badkamer

Zoek je ideeën voor de badkamer? Een stijlvolle badkamer is helemaal in. Maar wat bedoelen we hier precies mee? Kies voor lichte tot neutrale kleuren in de badkamer en zorg ervoor dat je je spullen goed op kunt bergen. Een stijlvolle badkamer is zo ruim mogelijk. Maak gebruik van houten elementen in je badkamer om meer warmte en sfeer toe te voegen en ga voor modern sanitair. En vergeet uiteraard ook niet een paar plantjes in de badkamer te plaatsen, want ook planten komen steeds meer in de badkamer terug.

Kies voor een open keuken

Een open keuken zie je tegenwoordig in veel nieuwbouwwoningen terug. Dit kun je verklaren doordat de welvaart is toegenomen. Keukens worden dan ook steeds mooier en luxer gebouwd, waardoor een open keuken des te aantrekkelijker werd. Een open keuken is geheel vanaf de woonkamer te zien en bevindt zich niet meer in een aparte ruimte. Tegenwoordig zie je ook dat de functie van de keuken veranderd is en deze niet meer alleen wordt gebruikt om het eten klaar te maken. Deze heeft nu meer een woonfunctie. Een open keuken is dan ook helemaal van nu.

Natuurlijke materialen

Ook het gebruik van natuurlijke materialen geeft jouw woning een sfeervolle uitstraling. Dit geldt niet alleen voor de woonkamer en slaapkamers, maar zeker ook voor de badkamer. Bij natuurlijke materialen kun je denken aan elementen van riet, natuursteen of hout. Denk aan een hout krukje in de badkamer, een rieten mand in de woonkamer of tegels van natuursteen op de vloer.

Meer planten in huis

Ook meer planten in huis draagt bij aan meer sfeer. En dat geldt tevens voor de badkamer. Plaats mooie grote planten in huis en ga voor de badkamer voor planten zoals de Sanseveria, Aloë Vera, de Lepelplant of Varens. Ook droogbloemen zijn tegenwoordig een echte trend en mogen niet in jouw woning ontbreken. Deze prachtige bossen bloemen geven je woning een chique uitstraling.

Aanbevolen artikelen