Creëer een huis met een optimale wijn beleving

De gemiddelde wijnliefhebber weet dat als u eenmaal een fles van uw favoriete wijn hebt ontkurkt, er snel wordt afgeteld totdat die wijn niet meer drinkbaar is. De gemiddelde levensduur van een geopende fles wijn is ongeveer 3-5 dagen, met nog minder tijd voor mousserende wijnen. Dit was een groot ongemak voor consumenten die wijn in bulk willen kopen, bijvoorbeeld leden van een wijnclub, maar ook op hun gemak van hun selectie willen genieten. Nu zoveel gezinnen niet de mogelijkheid hebben om gasten uit te nodigen, hun wijn te decanteren en samen te genieten van een gekozen druivensoort, moet de gemiddelde wijnconsument het grootste deel van zijn collectie bewaren. Afhankelijk van de voorraad die u nu heeft of wilt hebben, kan een wijnbewaarkast het antwoord op uw dilemma zijn. 

Dit artikel belicht de redenen waarom uw woning baat zou kunnen hebben bij een wijnbewaarkast voor thuis, plus een paar tips om u te helpen het beste systeem voor uw portemonnee te vinden en de reden waarom u de wijnkoelkast kopen gaat.

Verlichting in de wijnklimaatkast

Een van de belangrijkste factoren om in gedachten te houden wanneer u onderzoekt welke wijnkoeler u aan uw keuken kunt toevoegen (en waar), is verlichting. De grootste functie van een wijnkoeler is het vermogen om uw wijncollectie te beschermen tegen alle natuurlijke elementen die mogelijk schadelijk kunnen zijn. Installeer uw nieuwe systeem niet in direct zonlicht, aangezien de UV-stralen van de zon ervoor kunnen zorgen dat de chemische verbindingen in uw wijn worden afgebroken en de aroma’s van de wijn veranderen. Niets is erger dan uw wijn verpesten voordat u de fles zelfs hebt ontkurkt. Wijn moet op een donkere plaats worden bewaard om de kwaliteit op lange termijn te behouden. Dit betekent dat u de mogelijkheid heeft om uw wijn op te slaan in een wijnbewaarkast of in uw keuken via een inbouw wijnkoelkast die prima onder uw aanrechtblad past. Zoek naar koelers die het zonlicht helemaal blokkeren of kies een wijnkoeler met dubbel of driedubbel glas om de flessen tegen uv-licht van buitenaf te beschermen. Als u het soort wijnkenner bent dat graag de opgebouwde collectie bekijkt, wordt het dubbele of driedubbele glas uw nieuwe beste vriend. 

Juiste drinktemperatuur van een wijnklimaatkast

De snelste manier om een ​​goede fles wijn te bederven, is door deze op de verkeerde temperatuur te bewaren. Wijn is een drank die even delicaat als veelzijdig is, en als hij niet op de juiste manier wordt bewaard, zal hij te snel verouderen en die vreselijke azijnsmaak creëren waar elke wijnmaker bang voor is. Als u in een huis woont waar de ene persoon fan is van rode wijn en de ander alleen wit drinkt, maak u geen zorgen! Zoek naar een wijnbewaarkast die beide tegelijkertijd op de juiste temperatuur kan houden. Zoek naar wijnkoelers met twee zones welke twee of zelfs drie temperatuurzones in één apparaat bieden.

Trillingen in een wijnkoelkast 

Wist u dat hoe meer uw wijn wordt verplaatst, hoe groter de kans is dat de wijn wordt beschadigd door bezinksel? Alle wijn wordt geleverd met een klein beetje bezinksel in de fles, bestaande uit overgebleven gist en stukjes druiven van de gisting. Dit bezinksel is volkomen natuurlijk en veilig om te drinken, maar het kan mogelijk ook de smaak van uw wijn veranderen als het constant door de fles wordt gedraaid. De beweging van dit sediment veroorzaakt een chemische reactie die de smaak van de wijn beïnvloedt naarmate hij meer geagiteerd wordt. Bedenk hoeveel beweging er plaatsvindt elke keer dat u een fles wijn uit een normale koelkast haalt en draai die fles vervolgens op zijn kant om uw wijn in te schenken voordat u de fles weer in de koelkast plaatst. Dat zijn veel trillingen bij elke schenking, vooral voor degenen die een wijnbar hebben en tientallen glazen per dag inschenken. Om te voorkomen dat dit bezinksel wordt geagiteerd en om uw wijn zo lang mogelijk te bewaren, kunt u een wijnkoeler overwegen die ook een uitgifte mogelijkheid heeft, om onnodige beweging van de fles te voorkomen en deze bezinksels in bedwang te houden.

Ruimtelijke ordening

Het toevoegen van een wijnkoeler voor thuis aan uw leven kan aanvoelen als een enorme luxe aankoop die een grote impact zal hebben op de ruimte en esthetiek van uw huis. Maar het toevoegen van een wijnkoelkast hoeft geen grote renovatie te zijn of een flinke duit uit uw burkely portemonnee te vragen. Ga voor de wijnkoelers voor thuis die een eenvoudige inbouw wijnkoelkast beloven met een plug-and-pour-opstelling. Voor minder dan een vierkante meter heeft u een dergelijk apparaat in uw huis. Een wijnkoeler die weinig ruimte inneemt en klaar is om uw eerste glas in te schenken zodra u hem in het stopcontact steekt.

Aanbevolen artikelen