Je woning onderhouden? Denk aan de vloer!

vloer onderhouden

De woning waarin jij woont is van enorme invloed op jouw mentale gezondheid. Hoe tevredener jij bent over de woning, hoe beter je in je vel zal zitten. Dit komt omdat de eigen woning over het algemeen de plek is waar het meeste tijd gespendeerd wordt. Wanneer je niet tevreden bent over de eigen woning, dan zal je je altijd ergens aan storen wanneer je thuis bent. Een van de belangrijkste onderdelen van de eigen woning is de vloer. Dit is namelijk de basis van het woonvertrek waarin de vloer ligt en is van enorme invloed op de uitstraling van het woonvertrek. Het vervangen of verbeteren van de vloer kan dan ook een behoorlijke klus zijn. In deze blog geven we je daarom enkele tips over hoe jij deze klus kunt aanvliegen!

Vervangen

De meest rigoureuze manier om de vloer aan te pakken is natuurlijk door deze volledig te vervangen. Het enige nadeel van het het vervangen van de vloer is dat dit direct de duurste optie is. Toch kunnen we het vervangen wel aanraden. Je begint namelijk weer opnieuw en kunt jouw droomvloer volledig vanaf 0 samenstellen. Je kunt kiezen voor specifieke materialen en kleuren die het beste passen bij jouw levensfase. Wanneer de woning al jarenlang over een eikenhouten vloer beschikt, kun je nu kiezen voor een ander materiaal in een andere kleur! Denk hierbij aan het kiezen voor prachtige gekleurde linoleum vloeren. Doordat deze vloeren van niet-natuurlijk materiaal gemaakt zijn, zijn ze stukken minder onderhoudsintensief dan de houten vloer! Daarnaast zijn de keuzevrijheden onbeperkt. 

Verbeteren

Wanneer je tevreden bent over je huidige vloer, dan hoeft deze natuurlijk vervangen te worden. Ook het verbeteren van de huidige vloer is natuurlijk een goede optie. Als de vloer bijvoorbeeld niet volledig recht is, dan kan dit al snel voor irritatie zorgen. Dit komt in de meeste gevallen doordat de ondervloer niet meer recht is, of wanneer er helemaal geen ondervloer aanwezig is. Dit kun je oplossen door te kiezen voor het vloer egaliseren. Door te kiezen voor egaliseren wordt de ondervloer waterpas gemaakt, of wordt er een ondervloer onder de vloer geplaatst. Hierdoor zal de vloer weer waterpas staan en daarmee direct een veel minder slordige uitstraling krijgen.

Aanbevolen artikelen