Wat zijn paneelgordijnen en wat zijn de voordelen?

paneelgordijnen

Redelijk nieuw aan het firmament van raamdecoratie zijn de paneelgordijnen. Bij dit type raamdecoratie worden de afzonderlijke panelen aan een zogenaamde meersporen rail gehangen. Daardoor kun je die panelen voor en langs elkaar heen schuiven en heb je de optie om hiermee te spelen. Dit levert natuurlijk bepaalde voordelen op en welke dat zijn, lees je hieronder.

Zelf bepalen hoeveel daglicht er naar binnen komt

Doordat deze vorm van raamdecoratie voor en achter elkaar kunnen worden geschoven, kun je helemaal zelf bepalen hoeveel zonlicht je naar binnen wil laten vallen en hoeveel inkijk je van buitenaf hebt. Niet alleen is dit erg praktisch, maar esthetisch en decoratief erg mooi!

Ruime keuze, dus altijd een paneelgordijn in jouw stijl te vinden

Doordat paneelgordijnen te vinden zijn in de meest uiteenlopende kleuren en patronen, kun je deze geheel op de stijl van je interieur aanpassen. Daarnaast kun je spelen en bijvoorbeeld twee panelen in een egale kleur doen en de middelste in een bepaald patroon. Door bijvoorbeeld om de zoveel tijd het patroon te veranderen, kun je direct een andere uitstraling aan de ruimte geven waar de paneelgordijnen hangen.

Werkt erg goed bij een schuifpui of een groot raam

Vooral voor grote glazen wanden, zoals een schuifpui of een groot raam zijn paneelgordijnen ideaal. Je kunt namelijk zelf bepalen welk deel je open laat, en zo bijvoorbeeld altijd daglicht binnen laten schijnen, zonder dat je de zon direct in je gezicht krijgt.

Een ruimte verdelen door een paneelgordijn

Wat we ook steeds vaker zien, is dat een dergelijk paneel wordt gebruikt om een ruimte in tweeën te delen. Je kunt dan bijvoorbeeld voor dat paneel hetzelfde patroon kiezen als dat je voor de ramen hebt hangen. Ook een kledingkast of een inloopkast kan op deze manier verborgen worden. De panelen zijn te bedienen met behulp van stringkoorden. Hierdoor hoeft de stof zelf niet aangeraakt te worden en blijft deze mooi schoon. De panelen zijn dankzij de eindeloze variaties erg uniek.

In combinatie met andere raamdecoratie

Door het licht dat binnenschijnt via een paneelgordijn aan te passen, heb je steeds de juiste sfeer in huis. Zo zijn er verschillende soorten paneelgordijnen te vinden. Misschien is het dus wel een idee om verschillende paneelgordijnen te combineren om een uniek geheel te vormen. Als je in dezelfde ruimte waarin je paneelgordijn hangt ook kleinere ramen hebt, dan kun je een combinatie maken van paneelgordijnen en rolgordijnen. 

Aanbevolen artikelen