Lamellen, gemakkelijk en mooi

v

Het raam wil ook wat

Lamellen, iedereen kent ze waarschijnlijk wel. Vele mensen hebben ze voor de ramen hangen. Misschien heb je een standaard beeld in je hoofd van hoe ze er over het algemeen uitzien. Er zijn echter vele verschillende soorten lamellen op de markt. Het fijne is dat ze in allerlei maten te verkrijgen zijn. Ze zijn geschikt voor grote en kleine ramen. Ze zijn gemakkelijk in onderhoud, ook erg fijn! Ook geven ze je de nodige privacy.

Persoonlijke tintje

Lamellen worden in de volksmond ook wel verticale jaloezieën genoemd. In principe zijn het een soort panelen die verticaal op elkaar staan. Deze raambekleding wordt in verschillende kleuren aangeboden. Dat is erg leuk, op deze manier kan je iets kiezen wat goed bij je interieur past. Lamellen ophangen is relatief simpel te noemen. Je werk met een rail waaraan je ze bevestigt. Zijn ze te lang naar je zin dan is het het overwegen waard ze in te korten. Dit zou je met een schaar kunnen doen door een stuk van de onderkant te knippen. Doe dit wel met beleid. Lamellen ophangen is niet iets om tegenop te zien. Soms denken mensen dat het ingewikkeld is. Het tegendeel is waar. Als je toch twijfelt is er altijd informatie terug te vinden op internet. Vaak staan hier ook filmpjes bij zodat je alles op je gemak kan bekijken.

Speciale vormen

Ook ramen die afwijken van de norm zijn prima geschikt voor dit soort raambekleding. Het op maat laten maken van lamellen is een uitkomst als je bijvoorbeeld een rond raam zou willen bekleden. Verschillende soorten lamellen zijn verkrijgbaar in standaard maten. Als jij iets anders zou willen verdiep je dan eens in de mogelijkheden. Ook voor het mini raampje in je badkamer is vast en zeker iets vinden. Wellicht zou je samen met iemand die verstand heeft van raambekleding en interieur de boel eens kunnen bekijken en je wensen kunnen uitspreken. Er is veel meer mogelijk dan je denkt!

Uitgelichte afbeelding: 247raamdecoratie.nl

Aanbevolen artikelen