Kies in de nieuwe badkamer voor de voordelen van een hangend toilet

hangend toilet

Toen je je huidige woning een paar jaar geleden kocht, ben je niet gelijk aan de slag gegaan om het hele huis te renoveren. In plaats van alles in een keer te doen, wat na de aankoop van je huis toch een behoorlijke aanslag op je portemonnee zou hebben betekend, heb je besloten om ieder jaar een nieuw project te realiseren en zo beetje bij beetje de hele woning gedurende een aantal jaren van een volledige make over te voorzien.

Zo ben je als eerste aan de slag gegaan met de woonkamer. Voordat je je intrek nam in de nieuwe woning, heb je daar een nieuwe vloer van gegoten beton laten installeren, zijn alle ramen van dubbel glas voorzien, zijn de muren opnieuw geverfd en heb je nieuwe verlichting in het plafond laten installeren. Natuurlijk zijn er ook nieuwe meubels gekomen en heb je onder meer de verouderde bank vervangen door een comfortabele loungehoek en is ook de eettafel vervangen door een modern en bijpassend model. 

Na de nodige renovaties in huis is nu de badkamer eindelijk aan de beurt

In de daarop volgende jaren heb je vervolgens de keuken onder handen genomen en is deze voorzien van nieuwe kasten en een modern fornuis, dat voldoet aan alle moderne eisen. Daarnaast zijn de slaapkamers gerenoveerd door er nieuwe vloerbedekking te leggen, gloednieuwe bedden en matrassen te plaatsen en met de nodige details op het gebied van decoratie zijn deze een heel stuk moderner geworden. Afgelopen zomer heeft ook de tuin een ware metamorfose ondergaan. Het terras is uitgebreid, er is een comfortabele zithoek gekomen aan de achterkant en daarnaast heb je ook de nodige tuinverlichting geïnstalleerd. 

Komende maand staat de renovatie van de badkamer op het programma en alhoewel je over de meeste details inmiddels wel een beslissing hebt gemaakt, zijn er nog een aantal zaken die geregeld moeten worden. Zo komt er een nieuwe vloer met ingebouwde verwarming, is de keuze voor een nieuwe badkuip inmiddels gemaakt en ook over de nieuwe badkamermeubels ben je zo goed als zeker. 

Een hangend toilet heeft de nodige voordelen ten opzichte van een staand toilet

Je bent nog een beetje aan het twijfelen over de verlichting die je straks wilt toepassen en ook over het toilet heb je nog geen definitieve keuze gemaakt. Je bent nog aan het twijfelen tussen een normaal en een hangend toilet. Je hebt altijd een normaal toilet gehad dat op de grond was gemonteerd, maar een hangend toilet past wel bij de moderne look die je de badkamer straks wilt geven.

Het kiezen voor een hangend toilet heeft namelijk de nodige voordelen ten opzichte van een conventioneel toilet. Naast het feit dat er tegenwoordig heel veel verschillende designs voor hangende toiletten verkrijgbaar zijn, heeft een hangend toilet ook andere voordelen ten opzichte van staande toiletten, die door veel mensen vaak over het hoofd worden gezien. Zo worden de buizen van de waterleiding en de afvoer bij een hangend toilet op een efficiënte manier uit het zicht onttrokken. Daarnaast is een hangend toilet ook bijzonder hygiënisch, aangezien de pot niet langer in aanraking komt met de vloer. Hiermee voorkom je dat vuil en viezigheid zich ophoopt langs de onderrand van het toilet. Je kunt de vloer een stuk makkelijk schoon maken, omdat je met de dweil gemakkelijk onder het toilet door kunt. 

Ook in het toilet op de benedenverdieping zal een hangend toilet niet misstaan

Hoe meer je je verdiept in de verschillende versies die er mogelijk zijn voor een hangend toilet, hoe meer zin je krijgt om ook het toilet op de benedenverdieping gelijk mee te renoveren. Als je dan toch aan de slag gaat met een nieuwe badkamer waar je wanden en vloer opnieuw gaat betegelen, kan het misschien ook geen kwaad om het toilet op de benedenverdieping in een keer mee te pakken. Ook hier zal een hangend toilet zeker niet misstaan en als je dan toch aan de slag gaat, kun je misschien wel twee vliegen in één klap slaan.

Hoe meer je erover nadenkt, des te meer raak je overtuigd dat je nieuwe toilet een hangend toilet zal zijn. Met de vele modellen van uiteenlopend design die te verkrijgen zijn en de voordelen op het gebied van hygiëne en reinheid, staat het steeds verder vast dat de keuze op een hangend toilet zal vallen. En ook het idee om gelijk het toilet op de benedenverdieping mee te pakken in de renovatie en ook hier een nieuw hangend toilet te plaatsen, wint steeds meer aan populariteit en begint langzaam vorm te krijgen!

Aanbevolen artikelen