Wat is een duurzaam alternatief voor een houtkachel of gashaard?

elektrische sfeerhaard

We zijn in Nederland steeds meer bezig met duurzaamheid. We proberen minder vlees te eten, minder auto te rijden en woningen te verduurzamen. Een houtkachel of een gashaard zal in de toekomst er anders en duurzamer uit gaan zien. Maar hoe en wat zijn de alternatieven voor deze haarden? Is het mogelijk om een gashaard in je woning te plaatsen? En hoe zorgen we ervoor dat je woning sfeervol blijft door middel van een haard? Dat beschrijven we in deze blog! 

(Bio)propaan gashaard

In veel nieuwbouwwoningen of woningen die zijn aangesloten op stadsverwarming is geen gasaansluiting aanwezig. Voor deze woningen is het mogelijk om een (bio)propaan gashaard te plaatsen. Het voordeel hiervan is dat je kunt genieten van de warmte, de sfeer en het comfort zonder een gasaansluiting. 

Moderne houtkachel

Geen enkele kachel biedt zoveel warmte en sfeer als een houtkachel. De oude houtkachels zijn helaas niet goed voor het milieu, maar hier is een goed alternatief voor! Een moderne houtkachel heeft een nieuwe verbrandingstechniek. Dit zorgt ervoor dat er een hoog rendement behaald wordt met minimale uitstoot. De kachel is dus een stuk minder schadelijk voor het milieu. Daarnaast geeft deze kachel veel warmte en sfeer. 

Pelletkachel 

Een pelletkachel brandt op houtpallets en biedt veel warmte en sfeer. Houtpallets zijn minder schadelijk voor het milieu dan de meeste houtkachels. Dit komt doordat houtpallets een CO2 neutrale brandstof zijn en ze een schone en efficiënte verbranding hebben. Daarnaast heeft een pelletkachel een rendement van 90% of hoger! 

Elektrische sfeerhaard

Een elektrische sfeerhaard biedt geen warmte maar wel veel sfeer! Daarnaast verbruikt de haard weinig energie en is het niet schadelijk voor het milieu. Deze haard is aantrekkelijk voor gezinnen met kleinere kinderen of met huisdieren doordat er geen vuur aan te pas komt. 

Een haard kopen

Ben jij geïnteresseerd in het kopen van een (duurzamere) haard? Of wil je nog meer informatie hierover lezen? Neem dan zeker een kijkje op Haardenexpert.nl! Zij hebben een ruim aanbod aan haarden te koop. Heb je nog verdere vragen of wil je graag persoonlijk advies? Ook dan ben je bij Haardenexpert.nl aan het juiste adres! 

Aanbevolen artikelen