Tips voor meer sfeer in huis

kaarsen woonkamer

Nu we allemaal veel thuis zitten hebben we meer behoefte aan een sfeervol huis. Het is nu eenmaal fijner werken in een ruimte die warm aanvoelt dan in een koude en kille omgeving. Sfeer is al te creëren met een aantal kleine aanpassingen. We bespreken een aantal handige tips in deze blog. 

Verlichting

Een van de belangrijkste sfeermakers is de verlichting die gebruikt wordt. De ouderwetse gloeilamp heeft een warm effect op de ruimte, maar wordt ook daadwerkelijk heel warm en mag niet meer in de handel opgenomen worden. Veel mensen zijn in de afgelopen jaren daarom overgestapt op ledverlichting. De ledverlichting is tegenwoordig in te stellen in verschillende kleuren en met led dimmers kun je de verlichting helemaal aanpassen aan jouw wensen. Het kille imago van de ledlamp is daarmee verleden tijd. Zo creëer je de sfeer in huis die je van de gloeilamp gewend bent met een duurzamer alternatief. Goed voor de sfeer en goed voor het milieu!

Bloemen en planten

Een bos bloemen op tafel of een mooie plant in de hoek doet al heel veel voor de sfeer. Daarnaast werken planten stressverlagend en verhogen ze de productiviteit. Ideaal voor jouw thuiskantoor!

De groene kleur van de plant geeft een gevoel van rust en ontspanning en heeft daardoor een positief effect op het gevoel van stress. 

Kaarsen

Waarschijnlijk heb je dit zelf al bedacht, maar kaarsen zijn heel goede sfeermakers. Kaarslicht zorgt voor een warm gevoel in huis en geurkaarsen versterken dit gevoel. Het voelt meteen huiselijker aan. Een aangename geur geeft direct een ontspannen en fijn gevoel. Daarnaast werken bepaalde geuren direct op ons brein, roepen ze herinneringen op en hebben ze direct effect op onze gemoedstoestand. Onbewust kunnen bepaalde geuren inspelen op energie en emotie. Daarnaast hebben bepaalde geuren ook effect op de nachtrust. Een fijne geur in huis zorgt daarom voor een ontspannen en huiselijke sfeer en goede energie. Het heeft zelfs effect op je onderbewustzijn, geheugen en gedrag. 

Niet alleen geurkaarsen kunnen zorgen voor dit effect, ook het gebruik van etherische oliën in een oliebrander kan hiervoor zorgen. Zo zorgt de geur van Jasmijn bijvoorbeeld voor een goede nachtrust en werkt lavendel kalmerend. 

Aanbevolen artikelen