Waarom iedereen een wandkleed in huis wil

wandkleden interieur

Je ziet steeds vaker een wandkleed aan de muur hangen in een interieur. Dit is natuurlijk niet zo gek, want het ziet er fantastisch uit! Een kleed aan de muur geeft namelijk een zeer mooi effect op je interieur. Dit komt doordat het wandkleed een andere structuur heeft dan andere objecten in huis. Het is namelijk geweven uit verschillende draden. Een wandkleed kan daarnaast in veel verschillende vormen en maten in je woning hangen. Een wandkleed bloemen kan bijvoorbeeld erg leuk staan in een klassiek interieur. Dit is echter niet het enige waarom iedereen een wandkleed in huis wil. Wij geven je graag alle voordelen van een mooi wandkleed in huis!

Snel en makkelijk opgehangen

Heb jij een muur in je woning die helemaal leeg is? Dan kan het lastig zijn om te bedenken wat je daar op wilt hangen. Een wandkleed is dan een zeer goede oplossing voor de lege muur. Wandkleden zijn namelijk verkrijgbaar in grote formaten. Hierdoor is de muur in een klap direct helemaal gedecoreerd. Dit scheelt je enorm veel tijd en geeft het interieur binnen no-time een andere look. Een wandkleed kopen kan ook erg leuk en makkelijk zijn om meer kleur toe te voegen aan het interieur. Zeker als je muren hebt die veel neutrale kleuren hebben, is een wandkleed als muurdecoratie een zeer goede optie!

Een wandkleed is uniek

Een ander voordeel van een wandkleed ophangen in je interieur, is dat niet veel muren voorzien zijn van een wandkleed. Hierdoor val je door het ophangen van een wandkleed ook echt op. Je kunt de materialen en de textuur van het wandkleed erg leuk combineren met een strak gestuukte muur. Vervolgens maakt het wandkleed de ruimte knusser en warmer. Hang je een wandkleed boven een bed of een bank? Dan kan het dienen als een zeer mooie eye-catcher!

Ben jij op zoek naar een betrouwbare webshop voor een uniek wandkleed voor jouw interieur? Neem dan eens een kijkje bij Muurtje.nl. Dit is de specialist als het gaat om wanddecoratie!

Een verbeterd geluid in huis

Twijfel je om een wandkleed te kopen voor in huis? Dan moet je weten dat een wandkleed een geluiddempend effect heeft. Het kleed zorgt er namelijk voor dat geluidstrillingen zowel in de kamer als vanuit buiten minder snel door de kamer heen gaan. Dit resulteert in minder overlast in de gehele ruimte. Een wandkleed ophangen in een werkkamer kan daardoor een zeer goede optie zijn! Niemand zal last krijgen van jouw telefoongesprekken en je hebt zelf geen overlast van andere kamers. De regel geldt: hoe dikker het wandkleed, hoe groter het dempende effect zal zijn. Ook als je een echo in huis hebt, zal het wandkleed dit voor een groot gedeelte oplossen. Met name in grote ruimtes kan dit goed van pas komen!

Nog niet overtuigd van een wandkleed?

Ben je nog niet overtuigd dat een wandkleed perfect is voor je interieur? Een wandkleed zorgt ervoor dat je een trendy en unieke muur krijgt. Je hebt namelijk geen standaard muurdecoratie meer nodig als je een wandkleed ophangt. Daarnaast kun je het wandkleed met bloemen enorm gemakkelijk van plek veranderen. Hierdoor hoef je dus niet voor een lange periode te besluiten, maar kun je hem ten alle tijden verplaatsen!

Aanbevolen artikelen