De kenmerken van een industrieel interieur

industriele interieurs

Industrieel interieur design is zonder twijfel een van de meest populaire stijlen van het moment. Vooral rustiek industrieel wint sterk aan populariteit. Wat deze stijl zo speciaal maakt, is het schijnbaar onafgewerkte karakter in combinatie met meer gepolijste elementen. Een prachtige mengelmoes van robuuste tafels en metalen designs… en alles daar tussenin! Het kan echter lastig zijn om deze mix te creëren op een manier die harmonieus aanvoelt… maar we zijn er om te helpen!

Laten we eerst beginnen met de basis. Ongeacht de stijl, een van de dingen waar je altijd aan moet denken, is de ruimtelijke indeling van je huis. Een van de belangrijkste kenmerken van een industrieel interieur ontwerp is een rijk kleurenpalet van ‘neutrale kleuren’. Combineer om te beginnen verschillende tinten bruin om de ruimte een ontspannen gevoel te geven. Voeg vervolgens witte elementen toe om de kamer een strakke uitstraling te geven. En last but not least, eindig met zwarte accenten om contrast te creëren en karakter toe te voegen.

Naast kleuren spelen ook texturen een zeer belangrijke rol die typisch is voor industriële interieurs. Om je een voorbeeld te geven, een stoel van verweerd leer is geweldig om textuur en verschillende bruintinten toe te voegen. Een effen witte muur zou er de perfecte achtergrond voor zijn. En het zou die mix creëren die een rustiek industrieel decor zo speciaal maakt. Ten slotte zouden hier en daar zwarte metalen accenten de ruimte karakter geven. Bovendien kunnen ze worden gebruikt om bepaalde kenmerken in het huis te accentueren.

Zoals we al zeiden, is het enige typische element van elk interieur in industriële stijl de mix van moderne en rustieke elementen. Het is ook belangrijk om te vermelden dat er geen absolute regel is over het aandeel hoge en lage elementen dat in een ruimte moet gaan. Je bent dus volledig vrij om een ​​stijl te creëren die meer neigt naar de moderne of de rustieke kant. Samenvattend: het perfecte palet voor een rustiek industrieel interieur is een mix van vele natuurlijke kleuren, die een unieke ontspannen sfeer in de ruimte zullen creëren. 

Sfeervol industrieel interieur

Je kunt dus een even verbluffend mooie woonkamer met industrieel interieur creëren, hetzij met een strakke zwartleren bank of met een verweerde leren bank. Je kunt er ook voor kiezen om de muren ruw te laten of ze in effen wit te schilderen…. Je begrijpt het al: een mix van modern en rustiek is essentieel voor elk industrieel interieur, maar hoeveel je van elk moet gebruiken, hangt af van je eigen smaak!

Aanbevolen artikelen