Ben je vaak ziek in je eigen woning? Hier kan het door komen!

vocht in huis

Er is geen plek waar je je zo comfortabel dient te voelen als in de eigen woning. Dit komt omdat dit jouw eigen plekje is waar je helemaal tot rust moet kunnen komen. Deze mate van rust en comfort kunnen al snel verstoord worden als je merkt dat je vaak ziek wordt in de eigen woning. Dit kan door diverse redenen komen, maar de meeste redenen gaan hand in hand met de kwaliteit en het onderhoud van de woning. Wanneer je merkt dat je ziek wordt in de eigen woning, dan wil je dit natuurlijk zo snel mogelijk oplossen. Voordat je kunt overgaan tot het oplossen van het probleem dien je eerst de oorzaak te achterhalen. Daarom vertellen we je in deze blog meer over de meest voorkomende oorzaken rondom het ziek worden in de eigen woning!

Vocht en schimmel

Vocht en schimmel zijn funest voor jouw gezondheid. Dat vocht in huis gezondheid gerelateerde problemen kan opleveren geldt zowel voor directe als indirecte problemen. De vochtigheid kan direct zorgen voor brandende ogen en/of hoofdpijn. Dit zijn echter vormen van directe problemen. De indirecte problemen zijn problemen die op de lange termijn schade aan jouw lichaam aan kunnen brengen. Je kunt hier zelfs bronchitis van krijgen! Hoe langer je met de oplossing wacht, hoe langduriger de fysieke problemen ook worden! Wanneer je de vinger niet direct op de zere plek kunt leggen kunnen we je aanraden om een professionele partij in de arm te nemen. Een professionele partij kan dit probleem namelijk heel snel in de kiem smoren!

Tocht in de woning

Wanneer je merkt dat er tocht in de woning staat dien je dit zo snel mogelijk op te lossen. De tocht kan namelijk erg schadelijk zijn voor jouw gezondheid! Tocht kan ervoor zorgen dat je zomaar verkouden raakt in de eigen woning of kan ervoor zorgen dat je het ineens heel koud krijgt in een warme woning. Deze effecten ontwikkelen zich al snel tot stramme spieren en ledematen en soms zelfs tot flinke spierpijn! Het grootste ‘voordeel’ van tocht in de woning zit hem in de herkenbaarheid van tocht in de woning. Je voelt het nagenoeg direct als er tocht door jouw woning giert. Hierdoor weet je in een vroeg stadium dat je hier last van hebt en houd je alleen jezelf voor de gek als je hier niet direct naar handelt.

Aanbevolen artikelen