Vrijstaande houtkachels

vrijstaande houtkachel

Meer comfort in de woonkamer creëren, dat is een opdracht die heel wat aandacht verdient. U wilt uiteindelijk immers dat u écht geniet van uw interieur en bepaalde elementen mogen daarom niet in uw inrichting ontbreken. Zoals een vrijstaande houtkachel.

Vrijstaande houtkachels komen in ongelofelijk veel designs en formaten en bieden dan ook een uitkomst voor elk interieur. Wat kunt u nu verwachten van het aanbod aan vrijstaande houtkachels bij Marziano? Lees snel verder voor meer info en advies!

 Wat is een vrijstaande houtkachel?

 Vrijstaande houtkachels worden de laatste jaren alleen maar populairder en dat is natuurlijk te danken aan het design van zo’n kachels. Een vrijstaand model is in de eerste plaats erg flexibel in te zetten in zowat elke ruimte, terwijl u toch geniet van de kwaliteit van een betrouwbare, robuuste kachel in huis.

Deze mogelijkheden zijn dan weer te danken aan het feit dat een houtkachel zowel achteraan als vooraan een aansluiting heeft, waardoor hij veel minder plaats nodig heeft dan de meeste andere soorten kachels. Daarbij vindt u heel wat keuze op het vlak van design, kleur, materiaal en stijl. 

Ten slotte is een houtkachel die los staat de ideale optie als u zoveel mogelijk rendement uit uw kachel wilt halen. Dankzij het vrijstaande ontwerp wordt de afgifte van de warmte immers niet belemmerd door ombouw, zoals de muren! 

Welke vrijstaande houtkachels vindt u bij Marziano?

Bij de zoektocht naar een goede houtkachel die vrijstaand is, is het natuurlijk van belang dat u met een aantal zaken rekening houdt. Hieronder wat meer info: 

1. De huidige woonstijl

 Ten eerste loont het de moeite om een kachel te zoeken die bij uw huidige woonstijl past. Een moderne vrijstaande houtkachel, zoals de Altech Grande Nobles speksteen houtkachel, is een goede optie voor een strak of sober interieur. 

Aan de andere kant vindt u ook weer heel wat ronde vrijstaande houtkachels die dankzij het gebruik van meerdere lagen en een tegelvormige buitenzijde iets klassieker of warmer ogen. Kortom, er zijn meer dan genoeg mogelijkheden bij Marziano op basis van woonstijl. 

2. Het basisontwerp van de vrijstaande houtkachel 

Een ander belangrijke factor om rekening mee te houden is het ontwerp van de kachel zelf en dan gaat het vooral om functionaliteit. U vindt bijvoorbeeld tal van vrijstaande houtkachels met een schouw die als het ware een blikvanger vormt in uw interieur. 

Dergelijke modellen nemen iets meer plaats in maar zorgen dan wel voor een unieke toets. Daartegenover bestaan er ook heel wat houtkachels die vrijstaand zijn, los op de vloer staan en dus perfect zijn voor een iets eenvoudigere uitstraling. 

3. De vorm van de houtkachel

Ten slotte loont het de moeite om op zoek te gaan naar een design vrijstaande houtkachel die qua vorm bij uw voorkeur aansluit. Hoewel het op het eerste gezicht misschien niet echt uitmaakt of uw nieuwe vrijstaand kachel nu rond of vierkant is, speelt de vorm wel degelijk een rol bij de uitstraling van uw inrichting. 

Een ronde vrijstaande houtkachel met zwarte behuizing, brede voet uit metaal en een lange afvoer bovenaan zorgt immers voor een compleet andere look dan een klein, vierkant kacheltje dat dankzij een klein klapdeurtje en sierlijke pootjes met patronen juist wat gezelliger oogt. Ook een houtkachel die 3-zijdig en vrijstaand is, zal het interieur op een andere manier complementeren dan een industrieel model met compact ontwerp.

 Vertrouw op Marziano voor de beste vrijstaande houtkachels 

De zoektocht naar een goede houtkachel met vrijstaand ontwerp is zoveel gemakkelijker als u vertrouwt op het aanbod van een speciaalzaak, zoals Marziano.nl. Naast de vele keuzemogelijkheden bent u ook zeker van een uitstekende kwaliteit en vooruitstrevende designs, die de look en feel van de woonkamer alleen maar beter maken. Klaar om uw living nog gezelliger te maken met een vrijstaande houtkachel voor binnen? Ontdek de vele mogelijkheden bij Marziano.nl!

Aanbevolen artikelen