Transformeer je woonkamer, maak er een urban jungle van

Wil jij ook meer groen in huis? Doe dan mee met de huidige interieurtrend en creëer een urban jungle in je woonkamer. Door meer planten in huis te plaatsen, fleurt jouw woning op en geniet jij van een botanisch interieur. Wil jij weten hoe jij een urban jungle in je woonkamer kunt creëren? Lees dan gauw verder! 

Denk groots

Wanneer jij jouw woonkamer wilt transformeren tot een urban jungle, doe je er goed aan om groots te denken. Een paar lullige plantenpotten maken namelijk geen verschil. Kies voor een aantal grote kamerplanten die jouw woonkamer direct een tropisch tintje geven. Heb jij loze ruimtes in de woonkamer? Dan is dit de plek om een grote bananenplant te plaatsen of een Monstera plant een plekje te geven. Deze grote planten vullen de kamer al gauw op en geven het snel een jungle look. Mix en match verschillende soorten om er een dynamisch geheel van te maken.

Eenvoudige planten 

Houd jij van de urban jungle stijl en wil je meer planten in huis, maar heb jij geen groene vingers? Dat is geen probleem! Iedereen kan meer groen in huis hebben door te kiezen voor eenvoudige planten. Dit zijn planten die weinig onderhoud en verzorging nodig hebben. Kies bijvoorbeeld voor vetplanten en cactussen. Deze hebben nauwelijks water nodig en doen het vrijwel altijd goed. Een zogenaamde Spider plant en de welbekende pannenkoekenplant zijn ook ideale planten voor beginnende plantenliefhebbers. 

Accessoires

Een urban jungle is zoveel meer dan slechts planten. Je kunt jouw hele woonkamer een tropische tint geven door ook de accessoires te matchen met het thema. Heb jij kussens op de bank? Kies dan voor een kussenhoes met plantenmotief. Ook zien we in veel interieurs een bladmotief terug op de muur. Hang een leuk behangetje met plantenmotief op om jouw urban jungle helemaal af te maken.

Word jij ook blij van meer groen in huis? Dan is de urban jungle trend echt iets voor jou! Tover jouw woonkamer eenvoudig om tot een urban jungle en geniet altijd van een groen en natuurlijk gevoel wanneer je thuis komt. Je hoeft helemaal geen plantenkenner te zijn om een urban jungle te kunnen maken en onderhouden. Kies voor planten die eenvoudig zijn in het onderhoud en verzorging voor het beste resultaat!

Aanbevolen artikelen