Denk je aan een aanbouw? Hier moet je rekening mee houden

aanbouw

Zorg voor een goed plan van aanpak

Als je van plan bent een aanbouw te plaatsen, zoals een bijkeuken, een serre of het huis verder doortrekken richting de tuin, dan moet je een goed plan van aanpak maken en de nodige zaken regelen. Waar moet je zoal op letten als je besluit om een aanbouw te plaatsen? Je leest het hieronder. Doe je voordeel met onze tips en succes met het realiseren van jouw woningaanbouw!

Regel een voordelige financiering voor jouw aanbouw

De meeste mensen sluiten een lening af om de aanbouw te financieren. Vaak gaat het namelijk om een groot bedrag dat je niet direct apart hebt liggen. Goed een lening vergelijken op rentepercentage kan een flinke besparing opleveren op de aanbouwkosten. Mocht je al een lening hebben afgesloten, dan kan een bestaande lening oversluiten minstens zo interessant zijn, vanwege een lagere rente. Zelfs als er sprake is van een boete, kan een lening oversluiten je geld opleveren, dus maak werk van het zorgvuldig lening vergelijken.

Controleer of je een vergunning moet aanvragen

Minstens zo belangrijk als de financiering is controleren of jouw aanbouw past binnen het bestemmingsplan van de gemeente. Bij bepaalde aanbouwen, zoals grotere dakkapellen, een nokverhoging of een serre, moet je meestal een vergunning aanvragen. Vraag dit goed na bij de gemeente waar je woont, want als je gaat bouwen zonder toestemming kan dat vervelende gevolgen hebben. Zo kan het bouwproject bijvoorbeeld worden stilgelegd, kun je beboet worden of moet je de aanbouw afbreken.

Zelf doen of laten doen?

Voer je de aanbouw zelf uit? Dan kun je flink besparen op arbeidsloon, maar moet je wel zelf alles regelen. Als je als klusser zelf bezig gaat, zorg dan dat je alle benodigde gereedschappen in huis hebt. Koop je bouwmaterialen zoveel mogelijk in bij de groothandel of een voordelige aanbieder om geld uit te sparen. Ben je van plan om de aanbouw door een bedrijf te laten uitvoeren, dan is het verstandig om meerdere offertes op te vragen voor jouw klus. Vaak kun je honderden tot duizenden euro’s besparen door te gaan voor het beste aanbod. Verstandig is ook om van tevoren goed de reviews van het bouwbedrijf te controleren. Want goedkoop is niet altijd voordeliger en kan zo maar duurkoop worden.

Aanbevolen artikelen