5 tips bij het inrichten van je hal

hal-inrichten

Het eerste wat visite van je woning te zien krijgt is de hal. Je hal fungeert dan als het visitekaartje voor je woning. Toch wordt er niet altijd goed aandacht aan de inrichting van de hal. Dit terwijl een hal inrichten zeer stijlvol kan gebeuren. Hierbij daarom 5 tips voor een mooie hal.

1. De vloer

De vorm van een hal is in de meeste gevallen vrij voorspelbaar. Dit zal of vierkant of rechthoekig zijn. Dit kan wat saai ogen. Het saaie kun je doorbreken met een opvallende vloer. Er zijn vele mogelijkheden. Een vloer met visgraatmotief bijvoorbeeld of een vloerkleed met een opvallend design of kleur. In tegelvloer kun je werken met speciale vormen tegels en een loper in de lengterichting kan een smalle gang optisch wat groter maken.

2. Verlichting

Bij een hal inrichten moet je ook rekening houden met de verlichting. Een kleine hal kan soms bedompt overkomen. In een mooie hal kan verlichting een dubbele functie hebben: het goed verlichten van de hal en verlichting kan een goede eyecatcher in de hal zijn. Hang bijvoorbeeld een hele grote kroonluchter in de hal die direct in het oog springt. Voor sfeerverlichting kun je leuke wandlampjes kopen.

3. Industriële hal

Een industriële inrichting is vandaag helemaal trendy. Je hal inrichten industrieel geeft de hal een trendy uitstraling. Je bij je hal inrichten industrieel rekening houden met het gebruik van ruwe en robuuste materialen. Een mooie bakstenen muur bijvoorbeeld en het gebruik van veel hout, zoals een robuuste houten dressoir tegen de wand. Voor verlichting wordt veel gebruik gemaakt van metalen lampenkappen.

4. Betrek ook de trap bij de hal

Meestal komt de trap uit in de hal. Het is dan ook niet meer dan logisch dat je bij een hal inrichten ook de trap betrekt. Laat de inrichting van je hal daarom doorlopen in het trapgat. Hierdoor zal je hal ook groter lijken. Loze ruimte onder de trap benut je door het maken van een mooie inbouwkast. Traptreden kun je extra accentueren door langs je trap of onder de traptreden ledverlichting aan te brengen.

5. Bloemen en planten

Ook al doe je niets aan de inrichting van je hal, je kunt je hal een andere uitstraling geven door planten en bloemen in je hal te plaatsen. Je krijgt een mooie hal die er vrolijk uitziet. Met geurende bloemen zorg je voor een aangename binnenkomst omdat er altijd een lekkere geur in de hal hangt.

Aanbevolen artikelen