Tips om je tuin klaar te maken voor de aanstaande zomer

zomer tuin

Momenteel lijkt het wel herfst, maar als we de weersvoorspellingen mogen geloven laat het mooie weer niet lang meer op zich wachten. Het wordt dus weer heerlijk tijd om naar buiten te gaan! Voor veel Nederlanders is hun tuin (of balkon) hun favoriete plekje. Is jouw tuin eigenlijk al klaar voor het mooie weer? In dit artikel deel ik een aantal tips met je waarmee je je tuin zomerklaar maakt. Laat die zon maar komen!

Bron: Fonteyn.nl

Breng leven in de tuin

Niet is mooier dan een tuin die leven uitstraalt. Wil je planten in je tuin? Dan kun je deze het beste in het voorjaar al planten. De natuur heeft namelijk ook even de tijd nodig om z’n werk te doen. Hou je niet zo van tuinieren? Wees niet bang, want er zijn een hoop planten die niet veel onderhoud behoeven. Denk bijvoorbeeld aan de zonnehoed, de vrouwenmantel, leliegras of de Japanse aster.

Een nieuwste tuinset of een leuke tuinbank

Zijn je tuinmeubels nog up-to-date of ben je stiekem wel een beetje toe aan wat nieuws? Af en toe mogen we onszelf best verwennen en dat kun je bijvoorbeeld doen een nieuwe tuinset te kopen. Met een paar nieuwe tuinmeubelen zorg je er bovendien voor dat je niets liever wilt dan tijd in je tuin doorbrengen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijke loungeset of dit leuke tuinbankje?

Maak de tegels schoon

Van groene tegels in de tuin worden we natuurlijk niet gelukkig. Tijdens de herfst en de winter vormt zich aanslag op de tegels en dat is voor veel mensen dan ook een doorn in het oog. Maar hoe krijg je je tuintegels nou precies schoon? Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Een doeltreffend hulpmiddel is groene zeep. Groene zeep is daarnaast een natuurlijk schoonmaakmiddel dat niet schadelijk is voor de planten en bloemen in je tuin. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld zout. Het beste is om een sopje te maken van de groene zeep met heet water en deze vervolgens op de tegels aan te brengen met een harde bezem. Je kunt uiteraard ook gebruik maken van een hogedrukspuit. 

Aanbevolen artikelen