Uitgebreid loungen op een steigerhouten loungeset

steigerhouten loungeset

De tuin wordt steeds vaker benut als verlengstuk van de woonkamer en we besteden dan ook steeds meer tijd aan het uitzoeken van moderne en stoere tuinmeubelen. Een duurzame steigerhouten loungeset past helemaal in deze tijd. Geniet met de hele familie of met vrienden en kennissen van uitgebreid loungen op deze loungeset. Deze buitenmeubels zijn niet alleen duurzaam maar hebben ook een natuurlijke en trendy uitstraling. En daarbij vragen ze vrijwel geen onderhoud. De verschillende loungesets van duurzaam vurenhout zijn naar wens te combineren met hockers, loungestoelen, salontafels en kussens in elke kleur.

Heerlijk relaxen en op mooie dagen van de zon genieten

Een steigerhouten loungeset biedt je de mogelijkheid om heerlijk te relaxen en op mooie dagen van de zon te genieten. Er is een grote keuze loungesets van steigerhout in verschillende vormen, van rechthoekige loungebanken en vierkante loungestoelen tot comfortabele hoekbanken om een gezellige huiskamersetting te creëren. Je kunt een model kiezen dat naadloos bij jouw buitenterras en tuin past. Het is mogelijk om speciale maten te bestellen. Naast een onbehandelde loungeset zijn er verschillende houtbehandelingen toepasbaar. Specifiek naturel olie, white wash olie en grey wash olie. 

Steigerhouten loungeset vervaardigd van verouderde houten planken

Een steigerhouten loungeset is vervaardigd van ꞌverouderdeꞌ houten planken, die netter ogen dan het steigerhout dat voorheen direct van de steigers afkomstig was en nog vol spijkers, schroeven en cementresten zat. Het steigerhout wordt zorgvuldig geschuurd en heeft onbehandeld een bruine kleur. Het hout wordt gedroogd, zodat het vanwege het lage vochtgehalte perfect is om (onder meer) loungesets van te maken. Als gevolg van de houtdroging kunnen de planken iets verschillend in breedte zijn, schommelend tussen de 19,3 en 20 cm.

Maatwerk in duurzame loungesets van steigerhout

Maatwerk in steigerhouten loungesets betekent ook dat je je wensen ten aanzien van de zithoogte, zitdiepte en hoogte van de rugleuning kenbaar kunt maken. Handig voor als je wat kleiner of langer bent. Je hebt ook de mogelijkheid om de achterzijde van de loungeset van steigerhout open te laten, bijvoorbeeld als de achterkant van de bank tegen een muur of bosschage staat en niet zichtbaar is. Een open achterzijde scheelt in houtgebruik en productietijd. Het buitenmeubel wordt zodoende goedkoper. Meestal wordt voor een dichte achterkant gekozen. Dit oogt mooier en de steigerhouten loungeset is hierdoor beter beschermd tegen de weersomstandigheden.

Steigerhouten loungeset met bijpassende kussens

Een steigerhouten loungeset is niet compleet zonder bijpassende water- en vuilafstotende kussens, die ook op maat worden gemaakt. Er zijn zowel standaard kussens als exclusieve kussens beschikbaar, evenals plofkussens voor in je rug. De kussens bevatten stevig schuim, zodat er geen zitkuilen kunnen ontstaan. De standaard kussens hebben een gladde, éénkleurige stof, terwijl de exclusieve kussens overwegend meerkleurig zijn, geweven en voorzien zijn van een patroon of motief. De kussens zijn kleurvast, uv-bestendig en water- en vuilafstotend. Eventuele vlekken kunnen eenvoudig worden weggewerkt met een doekje, lauw water en wat afwasmiddel. De kussens zijn wasbaar op 40 graden. Kijk online eens rond en maak een keuze uit de verschillende steigerhouten loungesets.

Aanbevolen artikelen