Het hele jaar door plezier van een airco

airconditioning

Een prettig woon- en leefklimaat in huis is belangrijk. Het zorgt er niet alleen voor dat je je overdag comfortabel voelt maar een prettig woonklimaat zorgt er tevens voor dat je beter slaapt en zelfs productiever werkt. Immers, in een te koude omgeving val je niet zo snel makkelijk in slaap omdat je bijvoorbeeld lang koude voeten blijft houden. Maar ook als het binnenklimaat te hoog is, ga je tijdens je werk vaker gapen waardoor je je slechter kunt concentreren. Klimaatbeheersing kun je niet alleen via de cv regelen, ook een airco kopen is een oplossing. Waar moet je op letten bij een airco kopen en welke modellen zijn er?

Welke airco kun je aanschaffen?

Vaak denken mensen dat je een airco alleen kunt gebruiken voor het koelen van een ruimte. Maar een airco is ook geschikt voor het verwarmen van je huis. Daarom worden airco’s niet alleen maar voor zakelijke doeleinden ingezet maar zie je ze ook steeds meer in woningen staan. Hierdoor is de keuze in airco’s ook enorm toegenomen. Zo is een wand-airco de meest gevraagde airco. Deze plaats je, zoals de naam doet vermoeden, rechtstreeks aan de wand. Daarnaast is ook de mobiele airco een gewild model. Het voordeel van dit type airco is dat je deze gemakkelijk naar elke gewenste ruimte kunt verplaatsen. De mobiele airco is er in verschillende formaten en voor veel mensen goed betaalbaar. Wel maakt deze vaak wat meer lawaai, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een split-unit airco. Dit model heeft twee units, eentje voor aan de buitenwand en de ander plaats je binnen. Hierdoor profiteer je van een geluidstille airco. Daarnaast zijn er ook nog raam-airco’s, inbouw-airco’s voor aan het plafond of een kanaal airco. Er zijn ook ‘slimme’ airco’s die je kunt bedienen met je smartphone. Je kunt zelfs verschillende airco’s synchroniseren en is het niet meer nodig om voor ruimte de airco apart in te stellen.

Een airco kopen: waar moet ik op letten?

Een airco kopen geeft meer wooncomfort. Maar waar moet je exact op letten bij een airco kopen? Allereerst maak je een keuze voor het model: inbouw, mobiel, wand, raam of split-unit. Ieder model heeft zijn eigen voor- en nadelen. Daarnaast is het ook afhankelijk van de ruimte waar je hem wilt plaatsen en wat daar mogelijk is. Bij een airco kopen is ook de capaciteit van de airco belangrijk. Hierbij speelt zowel het vermogen van de airco als de grootte van de ruimte waar de airco komt te hangen een rol. Als de airco beschikt over een klein vermogen heeft deze ook minder capaciteit om een grote ruimte te verkoelen. Een te groot vermogen kan echter zorgen dat het te koud wordt in een ruimte en dat je onnodig veel stroom verbruikt. Het is dus verstandig om te kijken naar de grootte van de ruimte die je wilt verwarmen of koelen en de temperatuur die je wilt bereiken. Afhankelijk daarvan kun je het vermogen bepalen. Als je op al deze factoren let, kun je een airco kopen die past bij jouw wensen en behoeftes.

Aanbevolen artikelen