Nieuwe woning gekocht? Zo maak je je verhuizing tot een succes

nieuw huis

Verhuizen naar een nieuwe woning is in de meeste gevallen een feestelijke gebeurtenis. Je maakt een nieuwe start, en kunt het nieuwe huis helemaal naar je eigen smaak inrichten. De verhuizing zelf is echter een klus waar veel mensen enorm tegenop zien, en niet voor niets. Het is niet alleen een tijdrovende, maar ook een zware klus. Wil je er graag wat hulp bij? Lees dan dit artikel en doe je voordeel met het rijtje tips. Daarmee maak je namelijk de verhuizing een stuk minder stressvol en houd je overzicht.

Checklist voor de oude woning

Moet je binnenkort de sleutels van je oude woning teruggeven aan de woningcorporatie of aan de nieuwe bewoner? Begin dan op tijd met het afvinken van de checklist voor de oude woning. Haal gordijnen en lampen eraf indien ze niet worden overgenomen, zeg het abonnement voor gas en elektra op (of sluit het over naar het nieuwe adres) en zoek alle sleutels van de oude woning op. Annuleer een eventuele lopende parkeervergunning, repareer zaken die kapot zijn en die je geacht wordt intact op te leveren, en overleg met de nieuwe bewoner over de te betalen afvalheffing die jij meestal al voor het hele jaar voldaan hebt.

Checklist voor de nieuwe woning

Dan is het nu tijd om je te richten op de nieuwe woning! Vraag eventueel huurtoeslag aan, wijzig je adres bij alle instanties (vergeet je abonnementen niet) en maak eventueel sleutels bij voor de nieuwe woning als je er niet genoeg hebt. Zet alle dozen tijdens het verhuizen reeds in de goede ruimte, en zorg dat grote klussen in deze ruimtes reeds klaar zijn vóórdat je gaat verhuizen. Je wilt immers niet dat al je spullen onder het stof komen te zitten. Ook belangrijk: zet je koelkast of vriezer pas 24 uur ná de verhuizing aan, want alle koelvloeistof moet eerst naar beneden zakken om defecten te voorkomen.

Kies de juiste hulp bij het verhuizen

Denk niet dat je alles wel zelf kunt doen, want je hebt op zijn minst een paar sterke vrienden nodig om te verhuizen. Wil je een voordelig verhuisbedrijf inschakelen? Bekijk de website van studentverhuisservice.nl en vraag direct een offerte op. Daar werken ze namelijk samen met (sterke!) studenten, waardoor ze je hele aantrekkelijke prijzen kunnen bieden. Ze werken in heel Nederland, dus of je nu een verhuisbedrijf in Utrecht of in een andere stad wilt inschakelen, alles is mogelijk.

Voor de rest is het vooral belangrijk dat je alles op overzichtelijke wijze inpakt. Dat wil zeggen dat je dozen labelt en opschrijft wat er in zit, dat je spullen die naar dezelfde kamer of ruimte moeten bij elkaar houdt, en dat je op tijd begint met inpakken en plannen. Een verhuizing is namelijk altijd meer werk dan je denkt, en de meeste mensen onderschatten hoe zwaar het is. Met de juiste hulp en bovenstaande tips moet het echter lukken om alles onder controle te houden, en zo ook te kunnen genieten van deze bijzondere dag.

Aanbevolen artikelen