How to: het leggen van een betonlook pvc-vloer

betonvloeren

Een pvc-vloer met een betonlook is de laatste jaren steeds populairder geworden. Dit komt voornamelijk door het prijsverschil met een echte betonnen gietvloer. Een pvc-vloer is een stuk goedkoper in de aanschaf en ook onderhoudsvriendelijker. Dankzij het reliëf wordt de natuurlijke structuur van beton nagebootst waardoor de vloer nauwelijks van echt te onderscheiden is. Zeker in combinatie met een industriële woonstijl komt de betonlook pvc vloer helemaal tot z’n recht. Overweeg je een industrieel design in je woning en is je vloer aan vervanging toe? In deze blog lees je alles over het leggen van een betonlook pvc-vloer!

Plaatsing

Voordat je de vloer kunt leggen, moet je natuurlijk een vloer uitgekozen hebben. Je kunt de kleur en afwerking geheel naar wens bepalen. Zo heb je een glanzende, matte of doffe afwerking waar je uit kunt kiezen. Ben je van plan om de vloer zelf te leggen of laat je dit liever aan een professional over? Het is goed mogelijk om de vloer zelf te leggen, maar het is niet de makkelijkste klus die er is. Je komt een heel eind wanneer je je van tevoren goed inleest. 

Je kunt je pvc-vloer op verschillende manier installeren. Zo kun je kiezen voor lijmstrips of zelfklevende tegels. Je hebt wat precisie nodig, maar wanneer je de tegels goed plaats kun je het beton een gladde en uniforme uitstraling geven. Zo is je pvc-vloer bijna niet te onderscheiden van een echte betonnen vloer. 

Bepaal de oppervlakte 

Om te weten hoeveel pvc-tegels je aan moet schaffen, is het noodzakelijk om de oppervlakte van de ruimte te weten. Het wordt geadviseerd om de grootte van de tegels af te stemmen op de grootte van de ruimte. In een grote ruimte is het bijvoorbeeld erg mooi om ook grote tegels te leggen. 

De juiste kleur

Bij het uitzoeken van de betonlook tegels, kun je ook zelf een kleur kiezen. De betonlook pvc-vloeren zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. Zo kun je kiezen uit een donkere betonlook of juist een wat lichtere grijze kleur. Stem dit volledig af op wat het beste bij jouw interieur past!

Aanbevolen artikelen