Zo kies je het juiste hondenvoer voor jouw hond

hondenvoer kiezen

Het juiste hondenvoer voor je hond kies je zo

Wil jij graag het juiste hondenvoer voor jouw hond kiezen? Dat begrijpen wij maar al te goed, want jouw trouwe viervoeter verdient nou eenmaal het allerbeste. Er zijn diverse hoogwaardige merken hondenvoer, Wil jij graag het juiste hondenvoer voor jouw hond kiezen? Dat begrijpen wij maar al te goed, want jouw trouwe viervoeter verdient nou eenmaal het allerbeste. Er zijn diverse hoogwaardige merken hondenvoer, zoals bijvoorbeeld  Prins hondenvoer. Maar waar moet je precies op letten als je hondenvoer gaat kopen? In dit artikel voorzien wij je van tips, zodat je snel het juiste hondenvoer voor jouw hond kunt vinden. Lees snel verder voor meer informatie.

Let op de kwaliteit

Ga je op zoek naar de juiste brokken, het beste vlees of andere voeding voor je hond, dan zal je misschien eerder naar de smaak hiervan kijken. De smaak maakt echter niet zoveel uit voor je hond, want vaak lusten ze alles. Het is belangrijker om te kijken naar de kwaliteit van het hondenvoer. De voeding moet namelijk goed te verteren zijn en beschikken over de juiste voedingsstoffen. Zo staat Hills hondenvoer bekend om hun goed verteerbare en kwalitatieve hondenvoeding.

Houd e-nummers in de gaten

Let ook goed op e-nummers. Deze horen namelijk niet thuis in hondenvoer en zijn lastiger te verwerken voor je hond. Wanneer e-nummers zijn toegevoegd aan hondenvoer, is dit doorgaans om de eigenschappen hiervan te verbeteren. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan smaakversterkers en kleurstoffen. Ook conserveermiddelen vallen hieronder.

Koop voeding die past bij de leeftijd van je hond

Let goed op de leeftijd van je hond en kies voor hondenvoer dat hierbij past. Zo is er speciaal voor voor puppy’s, jonge honden, volwassen honden en senior honden. De voedingsbehoefte van oudere honden is bijvoorbeeld anders dan die van jongere honden. Zo heeft een oudere hond meer behoefte aan eiwitten die goed verteerbaar zijn, meer vezels, maar minder calorieën. Een pup heeft deze calorieën juist harder nodig, omdat de hond nog in de groei is. Houd dit dan ook in de gaten als je hondenvoeding koopt.

Bekijk wat het belangrijkste ingrediënt in de voeding is

Bekijk ook goed wat het belangrijkste ingrediënt in de hondenvoeding is. Dit staat doorgaans bovenaan. Misschien wil je graag dat je hond meer granen binnenkrijgt, maar staat vlees bovenaan. In dat geval is het belangrijk een zak te hebben waarin vooral veel granen zitten en wat minder vlees. Zo weet je zeker dat je je hond geeft wat hij of zij nodig heeft.

Wij wensen je veel succes met het kiezen van gezonde voeding voor jouw hond.

Aanbevolen artikelen