Je tuin voorbereiden op de herfst

herfst-tuin
Het wordt weer kouder, de dagen worden weer korter, de herfsttijd is weer in aantocht! Maar wat doe je dan om je tuin voor te bereiden en te beschermen tegen de herfst?

Tuinmeubelen

Waarschijnlijk heb je mooie tuinmeubelen in je tuin staan waar je graag lang van wilt genieten. Zorg dus dat je deze stoelen/tafels goed beschermd tegen alle buien en mogelijk storm. Gebruik bijvoorbeeld beschermhoezen of zet de meubels in een schuur zodat regen geen kans krijgt om jouw spullen aan te tasten. Met name kussens kunnen makkelijk snel vies worden door het ongure weer.

Welke planten?

Het kan goed zijn om je tuin te voorzien van planten die in alle seizoenen overleven. Zo hou je je tuin toch nog in leven met groene kleuren, de zon zal namelijk een stuk minder van zich laten zien waardoor veel planten en bloemen sneller kunnen doodgaan.

Bescherm de schuttingen

Vaak is het goed om regelmatig het houtwerk van je schuttingen te voorzien van een extra beschermlaag. Zeker in de herfst zal je minder snel omkijken hier naar en met de combinatie van veel regen en wind kunnen de lagen dan al veel sneller aangetast worden. Houd ook rekening met herfststormen: zorg dat alle belangrijke staande schuttingen stevig staan en vergeet niet de kleinere zaken (bijvoorbeeld accessoires) uit je tuin te halen.

Bomen snoeien

Als je bomen in de tuin hebt, kan het goed zijn om deze te snoeien ter voorkoming van veel vallende bladeren in de tuin. Met name bij vijvers en zwembaden kan dat vervelend zijn. Ook kan het goed zijn om alvast andere vaste planten goed bij te werken, deze zullen door de aankomende kou minder hard groeien.

Dek je watergedeeltes af

Wanneer je een zwembad of vijver in tuin hebt kan het verstandig zijn om deze (gedeeltelijk) af te dekken vanwege bladeren en andere viezigheid dat er in kan vallen. Zo voorkom je dat je na maanden flink moet gaan schoonmaken.

Aanbevolen artikelen